Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Guldtränaren tar över Linköping

Andreé Jeglertz.Foto: MARCUS ERICSSON / © BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Andreé Jeglertz tar över Linköpings FC.

Umeå IK:s tidigare guldtränare efterträder Olof Unogård och William Strömberg nästa säsong.

– Tillsammans med spelare, ledare samt övriga i och runt föreningen vill vi skapa en ny framgångsrik era för LFC, säger han i ett pressmeddelande.

Linköping har stått för en stabil säsong i damallsvenskan och har säkrat fjärdeplatsen med två omgångar kvar.

Nu ser laget också över sitt hus inför nästa säsong och det står klart managern Olof Unogård och hans tränarkollega William Strömberg ersätts av Andreé Jeglertz till nästa säsong.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Linköpings FC. Föreningens ambition att utmana om SM-guldet och spel i Europa tilltalar mig mycket, men också viljan att skapa en hållbar förening och framtid där vi utvecklar unga spelare till att bli elitspelare genom en röd tråd i föreningen, säger Jeglertz till klubbens hemsida. 

Andreé Jeglertz klar för Linköping

Ambitionen är tydlig för Linköping: nämligen ett nytt SM-guld inom tre år.

– Tillsammans med spelare, ledare samt övriga i och runt föreningen vill vi skapa en ny framgångsrik era för LFC. Det kommer krävas hårt jobb och en tydlig gemensam målbild, där allas engagemang och delaktighet kommer vara avgörande, säger Andreé Jeglertz.

Jeglertz ledde tidigare Umeå IK under lagets framgångsrika era med fyra SM-guld och Champions League-seger i mitten av 00-talet. Han kommer senast från jobbet som assisterande förbundskapten för Kanada.