Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pinsamma missen – när stjärnan presenterades

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Tidigare i veckan spelade Anna Anvegård sin sista match för Rosengård.

Nu är anfallaren klar för Everton.

Med sig till England får hon Nathalie Björn – som presenterades efter en kommunikations miss.

– Jag kan inte vänta på att få spela i den bästa ligan i världen, säger Anvegård till klubbens hemsida.

Det var i torsdags som Anna Anvegård tackades av innan FC Rosengårds match mot Växjö DFF. Nu två dagar senare står det klart att anfallaren flyttar till England och Premier League för spel med Everton.

– Det känns fantastiskt. Jag kan inte vänta på att få spela i den bästa ligan i världen och för en storklubb som Everton, säger hon till klubbens hemsida. 

Anfallaren satt med ett utgående kontrakt med FC Rosengård och en flytt har varit på gång under en längre tid. Och Anvegård har kopplats ihop med Everton under säsongen.

– Jag har pratat med Everton i några månader och det känns fantastiskt att det är klart, säger hon.

”Det har varit stor konkurrens”

Förra säsongen vann hon skytteligan i damallsvenskan. Den här säsongen har hon haft en del skadeproblem vilket ledde till mindre speltid under våren. De senaste matcherna var hon tillbaka i startelvan för Rosengård och hon fick en av de sista platserna till OS-truppen.

– Anna är en fantastisk värvning för Everton och det har varit stor konkurrens om att få hit henne, säger lagets huvudtränare Willie Kirk och fortsätter:

– Hon kommer bli en viktig spelare för oss. Hon är en flexibel spelare som kan spela som vår ledande nia, bakom som en tia och utgå från kanten och ta sig in i banan.

Kontraktet sträcker sig över två år, till slutet av 2023.

Klubben blandade ihop svenskorna

Det är inte bara Anvegård som lämnar Rosengård för Everton. När klubben skulle gå ut med att hon var klar på sina sociala medier var det en text som välkomnade henne – men en bild på Nathalie Björn iförd klubbtröjan.

Även Björn tackades av inför torsdagens match och precis som Anvegård har hon ryktats till Everton under säsongen.

Några timmar senare blev även hon officiellt presenterad av klubben.

https://twitter.com/EvertonWomen/status/1413800170228121601https://twitter.com/EvertonWomen/status/1413868110675726345