Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptenen slår tillbaka: ”Det ska kännas lite”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Det blåser i Djurgården inför den damallsvenska premiären. 

Laget har fått försäsongen störd av skador och enligt uppgifter från Aftonbladet finns det en spricka mellan spelartruppen och tränarstaben - boven i dramat sägs vara den hårda försäsongsträningen. 

Uppgifter som nu tillbakavisas av lagkapten Sheila van den Bulk.

– Det är försäsong. Det ska tränas hårt och det ska också kännas lite ibland, säger den 32-årige mittfältaren. 

Djurgården klarade sig kvar i damallsvenskan med en poängs marginal förra säsongen och på lördag inleder man årets upplaga med att ta emot Örebro. 

Men uppladdningen har varit allt annat än optimal och laget har varit skadedrabbat - så till den grad att de bara var sex utespelare på en träning förra veckan. 

– Jag känner igen den bilden. Vi var åtta. Sex spelare plus två målvakter, säger Djurgårdens lagkapten Sheila van den Bulk och utvecklar: 

– Vi hade lite skador, folk som är i väg med landslaget och en del som inte kommit än så det var inget konstigt. 

Finns ingen spricka

Just skadorna har lett till frågor om klubbens träningsupplägg. Enligt uppgifter till Aftonbladet är truppen sliten och det har uppstått en spricka mellan truppen och tränare Pierre Fondin, läget har beskrivits som ”upproriskt”. 

Den bilden delas inte av lagkaptenen. 

– Vi har haft en bra vecka. Vi jobbar hårt och stämningen är bra. Vi är redo inför helgen, säger hon. 

Hon vittnar visserligen om en hård försäsong men menar att den inte är orsaken till skadorna. Istället berättar hon om spelare som är på väg tillbaka och att man spelar 11 mot 11 på träningarna. 

– Det är klart att vi har tränat hårt men det ska vi göra. Det är försäsong. Då ska det tränas hårt och det ska också kännas lite ibland. Det är alla spelare och ledarstabens ansvar att vi inte går över gränsen. Det är där man vill vara och där har vi varit. 

”Diskuterat inom laget”

Som lagkapten har man en viktig roll i att fungera som länk mellan spelare och ledare. Hade det funnits en spricka mellan truppen och ledarstaben så borde van den Bulk känna till den. 

– Jag har inte märkt av någonting och jag har pratat med de flesta i laget och inte hört någon som känner så. 

Vad känner du när du hör det?

– Man blir orolig när sånt händer. Och det finns vissa saker som är sant. Vi var sex stycken på träningen, och vi har skador, vad ska jag säga?

Hur har ni hanterat det här?

– Vi har tagit up det inom laget och försöker lägga det bakom oss. 

– Om det finns någon från klubben som känner så, så känner den förhoppningsvis att den komma fram till någon i klubben i stället för till medierna, säger Sheila van den Bulk.

Hur ser du på din roll som lagkapten när sådant här kommer fram?

– Jag hoppas alla spelare känner sig trygga med mig och att de vågar komma fram, och jag har inte märkt något annat.  

Schough: ” Vet inte vad det handlar om”

Sheila van den Bulk tog över lagkaptensbindeln inför den här säsongen. Förra året bars den av landslagets Olivia Schough - numera i FC Rosengård.  

– Jag har bara läst det och tycker det är tråkigt. Men någon spricka finns det inte att tala om. Jag vet att många i laget har förtroende för Pierre. Så jag vet inte riktigt vad de uppgifterna handlar om, säger Schough om läget i sin förra klubb. 

Hon fortsätter:

– Jag tyckte vi under mina två år där byggde upp något med små medel som ändå funkar. Nu har de otur med lite hjärnskakningar och så vidare, men jag hoppas allting löser sig och allt gott till dem.