Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaoset: Tackar nej på grund av MFF

Dösjöbro tackade nej till att ta Kungsbackas plats i elitettan.
Kungsbacka är tredje laget att dra sig ur damernas elitetta.Foto: BILDBYRÅN
Dösjöbro är det inte efter att stora delar av deras lag lämnat för MFF:s damsatsning.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

I går drog Kungsbacka sig ur elitettan – och Dösjöbro nobbar platsen.

Nu kan i stället Sandviken spela i elitettan nästa år.

– Vi har åtminstone rustat truppen för att vinna division 1 och då lär man vara någorlunda förbered för att ta det steget, säger klubbchefen Anders Eriksson.

Kungsbacka slutade sist i damallsvenskan i fjol och kämpade med ekonomiska bekymmer under säsongen. Efter serien tog slut var det osäkert om Kungsbacka skulle kunna spela i elitettan i år. Men klubbens nye ordförande Fredrik Kessler berättade i februari att målet var att ha en trupp tills seriestart.

Nu blir det inte så. I gårkväll medlade Kungsbacka att de – precis som Assi och LB07 redan gjort – drar sig ur elitettan.

”Det är flera faktorer i samverkan som gör att vi nu har kommit fram till att vi inte tror på att driva klubben vidare i elitettan. Den största orsaken är att vi inte hittar tillräckligt många spelare som håller för elitettan samt rymmer inom ramen för vår budget”, skriver Fredrik Kessler i ett mejl till TT.

Tackar nej till platsen – efter Malmös satsning

I stället erbjöds Dösjöbro IF platsen. Skånelaget som tidigare i vintras tappade både tränare och flera spelare till Malmö FF:s nystartade lag. Nu väljer Dösjöbro att tacka nej.

– Vi hade ett lag jag är helt säker på hade kunnat hävda sig i elitettan, men det laget spelar i Malmö FF nu, säger Magnus Westin, senioransvarig i klubben, till Fotbollskanalen.

Frågan har nu gått vidare till den bästa serietvåan i division 1, det vill säga Sandviken. 

– Vi har varit medvetna om vad som skulle kunna komma och haft möjlighet att prata en del om det i föreningen, säger Sandvikens klubbchef Anders Eriksson.

Än så länge har klubben inte formellt fått frågan från fotbollförbundet.

– Vi kommer ta ställning när vi väl får den konkreta frågan och då ska vi väl kunna lämna ett besked till dem. 

– Men vi är positiva, vi är i grunden väldigt positiva. 

 ”Vi känner oss redo”

Med bara fem veckor kvar till seriestart är det mycket som måste göras.

– Det är väldigt kort om tid så det är många saker som måste falla på plats. Men vi känner oss redo som förening och vet lite vad det innebär, så det är ganska många saker som vi har koll på, säger han och fortsätter:

– Vi har ambitioner. Vi har kommit två i division 1 två år på raken och vår ambition är att gå upp i division 1. Vi har åtminstone rustat truppen för att vinna division 1 och då lär man vara någorlunda förbered för att ta det steget även om man får mindre tid på sig.

Har ni ekonomin att spela i elitettan nästa år?

– Vi behöver både sportsligt och ekonomiskt göra ett jobb. Det är viktigt för oss att vi får näringslivet här omkring med oss och tycker det här är något man vill vara med på. Men vi har ett gott samarbete där och kommer ta de diskussionerna snabbt. Vi tror inte det ska behöva falla på det.