Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kände att vad jag än gjorde räckte det inte”

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Nellie Lilja, 22, kom som ung talang till toppklubben Rosengård, men lyckades aldrig etablera sig i startelvan.

Nu ska hon hitta rätt i Djurgården – där rubriker om missnöje i truppen trycktes ut bara veckan innan premiären.

– Det kändes så skönt att visa på planen att det där inte stämmer, säger Lilja i en intervju med SportExpressen.

– Det är ju landslagsspelare på alla positioner, det är så klart häftigt att få vara i en sån träningsmiljö. Men det är svårare att ta en plats där och göra varje träning hundra procent perfekt och leverera när man är 17-18 år och har många fotbollsår framför sig, säger Nellie Lilja.

Hon berättar om tiden som ung och lovande i Rosengård, där bristen på speltid till slut blev för mycket.

– Det händer någonting när man inte får spela. Både psykiskt och fysiskt. Då kände jag att jag ville få spela igen och att det blev för tufft. Det var en tuff miljö, men samtidigt mycket lärorikt och inspirerande.

Hon fortsätter:

– Man tränar för att få spela matcherna och när man inte hör sitt namn i startelvan blir man besviken. Jag försökte göra mitt bästa på träningar och till slut kände jag att vad jag än gjorde räckte det inte. Då tappar man självförtroende längst vägen och spelglädjen försvinner. Det är ingen känsla jag tror någon fotbollsspelare eller idrottare överhuvudtaget vill känna. Därför ville jag komma därifrån och lånas ut, och det blev ju jättebra till slut.

Vill hitta rätt i Djurgården

Efter utlåningar till både LB07 och Kif Örebro har Lilja inför den här säsongen permanent flyttat till Stockholm.

– När Djurgården visade stort intresse kändes det som ett bra val. Så jag hoppas jag kan hitta rätt här, säger hon.

Inför den damallsvenska premiären stormade det kring Djurgården. Drygt en vecka innan mötet med Kif Örebro rapporterade Aftonbladet om en spricka mellan truppen och tränarstaben. Spelare var enligt tidningen missnöjda med den hårda försäsongsträningen.

En bild flera spelare tillbakavisat.

– Jag har inte upplevt att det har varit på det sättet det har skrivits om, inte i laget eller runtom. Jag vet inte riktigt vad det kommer ifrån och jag upplever inte alls den känslan.

”Ger självförtroende till derbyt”

– Vi har pratat om det och lyft det i laget, men nu har vi gått vidare från det och släppt det. Det är inga tankar som går kring det längre, säger Nellie Lilja.

Rubrikerna blev i stället tändvätska, menar Lilja.

– I stället fick vi vända på det, vi hade inte alls den känslan i laget som det skrevs och visade det på planen. Visa att vi trivs bra i laget och det där inte stämmer. Det kändes så skönt att vi kunde göra det och ta en vinst direkt, det var en riktigt skön känsla.

Trots en utvisning i 71:e minuten vann Djurgården med 1-0. Laget följde upp segern med en uddamålsförlust mot Kristianstad.

– Jag tycker vi gör en bra match. Det är en svår bortmatch och vi håller ihop laget bra. Sen får de ett turligt mål i slutet, jag tycker vi var värda en poäng därifrån. Men vår prestation ger självförtroende till derbyt, säger hon inför söndagens möte med AIK.

– Nu gäller det att pusha varandra hårt på träningarna och kliva in extra i dueller så att vi verkligen tar med det till derbyt.