Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kalmar kvar i botten – föll på hemmaplan

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

IFK Kalmar stod för en ny förlust i damallsvenskan. 

0–1 hemma mot Piteå betyder att man inte lyckas skapa avstånd till den jämna bottenstriden.

Det går riktigt tungt för damallsvenska IFK Kalmar just nu. Förlust för tredje matchen i rad betyder att laget i allra högsta grad är indraget i bottenstriden.

För en dryg vecka sedan mottog laget mordhot efter att ha förlorat med 2–6 mot serieledande Rosengård.

– Det är svårt att greppa att en bottenklubb i allsvenskan som slåss för sin existens får det här. Att vi förlorar mot Rosengård som är ett Champions League-lag och regerande mästare kan ingen vara förvånad över. Det är svårbegripligt rakt igenom och så fruktansvärt grovt, sade sportchefen Tommy Nyberg till TT efter hoten.

Innan dess hade man dessutom åkt på en 0–4-kross mot Örebro. Och efter hoten har det nu hunnit bli ytterligare två förluster, bland mot elitettanlaget Växjö i Svenska cupen.

Den senaste kom mot Piteå i damallsvenskan.

Efter en sömnig första halvlek där Piteå styrde det mesta av spelet kom det matchavgörande målet först i den 54:e matchminuten. Ett inkast långt ner på offensiv planhalva nådde hela vägen till Hlin Eiriksdottir som nickade in 1–0 till gästerna, som stod sig matchen ut.

Kalmar ligger just nu elva i damallsvenskan, två poäng före Brommapojkarna och Umeå och ytterligare en före AIK. Både Umeå och AIK spelar dock senare i dag.