"Lite av en kulturchock". Christina Julien verkade både blyg och skärrad när hon i går presenterades som senaste Jitex-värvningen. Kanadensiskan har aldrig varit i Sverige förut och känner inte till någon svensk spelare. Foto: Leif Gustafsson
"Lite av en kulturchock". Christina Julien verkade både blyg och skärrad när hon i går presenterades som senaste Jitex-värvningen. Kanadensiskan har aldrig varit i Sverige förut och känner inte till någon svensk spelare. Foto: Leif Gustafsson

Jitex på värvarstråk - landslagsspelare klar

Publicerad

Jitex fortsätter förstärka.

Nu värvar mölndalsklubben den kanadensiska landslagsspelaren Christina Julien, 24.

- Jag förväntar mig och hoppas på mycket från henne, säger lagets tränare Stefan Rehn.

Det var en blyg, trött och till synes lite skärrad Christina Julien som anlände till Sverige i går. Nytt land, nya människor och ett försenat flyg. Den kanadensiska landslagsforwarden bestämde sig i slutet av januari. Det blir damallsvenskan och Jitex nästa säsong.

- Jag vet inte mycket mer om klubben än vad jag läst på internet. Men jag vet att damallsvenskan är en tuff, fysisk och jämn liga. En av de bästa i världen, säger Christina Julien.

Det är första gången i Sverige för Christina. Hon känner inte till några svenska spelare överhuvudtaget. Hon vet inte ens var hon ska bo.

Allt hon vet är att USA:s huvudtränare (Pia Sundhage) har spelat i Jitex en gång i tiden.

- Det är lite av en kulturchock att komma hit. Men spännande på samma gång, säger hon.

Stefan Rehn hoppas också på mycket från sin nya anfallare.

- Självklart. Det är stort för Jitex att ha värvat en kanadensisk landslagsspelare, säger han.

Christina Julien beskrivs som en snabb anfallare, bra i djupled och i läge en mot en.

Aldrig sett henne spela

Varken Stefan Rehn eller hans assisterande tränare Anders Holmvén har sett henne spela speciellt mycket. Men Jitex­tränaren tycker ändå inte att de köpt grisen i säcken.

- Nej. Vi har fått rekommendationer från folk som vi litar mycket på. Hon har goda vitsord, säger Stefan Rehn.

Perfekt OS-laddning

För Christina Julien är spel i damallsvenskan ett bra sätt att förbereda sig inför OS i sommar. Kontraktet med klubben löper över hela säsongen.

Dina förväntningar, Christina?

- Att jag ska träna hårt. Spela tufft och göra lite mål. Jag ser verkligen fram mot att spela i en liga där lagen håller så hög kvalitet.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag