Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslutar sin karriär: ”Jag börjar bli dålig”

Foto: Jesper Zerman / Bildbyrån
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

En lång karriär är till ända. 

Hammarbys June Pedersen lägger skorna på hyllan. 

– Jag är tvåbarnsmamma och känner att tiden inte räcker till, säger 36-åringen till klubbens hemsida.  

June Pedersens fotbollskarriär har varit fylld av framgångar och hon har SM-guld med såväl Umeå och Piteå på meritlistan. Med Umeå var hon också med och kom tvåa i Champions League två gånger om.

Inför säsongen 2020 valde hon att ta steget ner till Elitettan och skrev på för Hammarby. Samma säsong var hon med och spelade upp klubben till damallsvenskan där hon gjorde 17 matcher i år och etablerade klubben i den högsta serien.

Förväntningarna var stora, inte minst med tanke på ryktet om ligans bästa vänsterfot. June kom in i klubben med en enorm professionalism och glädje. Man kan med råge säga att hon överträffat våra förväntningar och mål, säger Hammarbys sportchef Johan Lager till klubbens hemsida. 

Börjar bli gammal och dålig

För nu nu är karriären slut och Pedersen berättar själv om beslutet.

– Det är ganska enkelt egentligen. Jag är tvåbarnsmamma och känner att tiden inte räcker till. Sedan börjar jag bli gammal och dålig. Jag har tidigare sagt att jag den dagen jag är sämst så slutar jag – och det är nu, haha, säger Pedersen till hemsidan. 

Nu ska hon fokusera på familjen men även en civil karriär. 

– Jag har också fått fast jobb nu, så det är fullt upp om dagarna – precis som jag gillar det.