Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon kan lösa krisen för FC Rosengård

Jessica Wik kan vikariera som mittback.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Jessica Wik.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Jessica Wik.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kniven mot strupen och poängkrav i bortamatchen mot Benfica.

Då har FC Rosengård mittbackskris.

– Vi har bra spelare på alla positioner runt mig så det går nog bra om jag får spela där, säger vänsterbacken Jessica Wik som kan tvingas vikariera centralt.

Efter de inledande förlusterna mot Bayern München och Barcelona är FC Rosengård i akut poängbehov i torsdagskvällens bortamatch mot Benfica i Champions League. Barcelona är gruppens överlägsna favorit men trots tabelläget efter två omgångar tycker Jessica Wik att det är öppet bakom den spanska storklubben.

– Alla vi tre kan slå varandra och det är små detaljer i matcherna som avgör. De som är mest påkopplade och gör det bästa av matcherna är de som kommer landa på högst poäng, säger Wik.

Grupp D

Barcelona, 6 poäng

Bayern München, 6 poäng

Rosengård, 0 poäng

Benfica, 0 poäng

Wik kan bli mittback

För henne personligen kan mötet med Benfica bli speciellt. Vänsterbacken är nämligen en av de som kan hjälpa till att lösa lagets mittbackskris där Athinna Persson Lundgren, Emma Berglund och Rebecca Knaak är skadade enbart Gudrun Arnadottir får ses som naturlig på positionen.

– Jag är öppen för det. Jag spelar där coacherna sätter mig och försöker göra det bästa av situationen. Jag har spelat där några enstaka matcher för längesen, den senaste jag kommer ihåg är från Linköpingstiden. Det kommer också gå bra men det ställer kanske lite högre krav på fokus och på de runt mig, säger Wik.

Bekväm med uppgiften

Med ett decennium bakom sig inom elitfotbollen och landskamper på meritlistan tror den rutinerade 30-åringen att mittbacksuppgiften nog ska gå att lösa.

– Jag tror framför allt att jag är väldigt trygg i mig själv och oavsett position så blir jag inte nervös inför uppgiften. Jag vet vad jag kan och vad jag kan bidra med.

Tränaren Renée Slegers säger att det inte är helt givet att just Jessica Wik blir vikarierande mittback. Även Bianca Schmidt är ett alternativ bredvid Gudrun Arnadottir.

– Så vi har ändå tre spelare som känner sig relativt bekväma i den rollen. Vi känner oss trygga med det, säger Slegers.

Kräver poäng

Oavsett hur backlinjen formeras är uppdraget tydligt: Rosengård måste ta poäng.

– Vi har pratat med gruppen om det den här gången, att vi behöver resultat. Annars pratar vi bara om processen och om en bra prestation. Men i det här läget i gruppspelet efter två matcher så är det fakta att vi behöver poäng. Vi har pratat om det utan att göra några dramatiska förändringar för det handlar fortfarande om hur vi ska ta de poängen, säger Slegers.