Hedvig Lindahl utanför laget i Svenska Cupen

Hedvig Lindahl utanför truppen när Sverige möter Finland
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: Henrik Isaksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hedvig Lindahls tid i Djurgården fortsätter att bjuda på motgångar.

När laget går in i en viktig match i Svenska cupen är stjärnmålvakten utanför laget.

”Det visade sig att jag inte åker med till Gotland...”, skriver hon på Instagram.

 – Det är absolut ingen petning, säger klubbens sportchef Jean Balawo. 

Djurgården åker till Gotland för bortamötet med P18 i kvalet till Svenska cupen, en match som spelas på onsdagskvällen.

På Djurgårdens hemsida beskrivs mötet som ”en synnerligen viktig cupmatch” där en plats i Svenska cupens gruppspel ligger i potten.

Men Hedvig Lindahl, som har fått en tuff start på säsongen i Djurgården, finns inte med i truppen.

”Det visade sig att jag inte åker med till Gotland men jag hoppas att ni dyker upp och hejar fram tjejerna till första segern och avancemang i cupen”, skriver hon på Instagram.

Djurgårdens sportchef Jean Balawo förklarar för Expressen att det snarare rör sig om en rotation. 

– Kollar man på startelven från den senaste matchen mot BP så har vi Tove Almqvist, Nellie Lilja, Tilde Lindvall, de är inte heller med. Vi har valt att rotera lite spelare och se till att andra får möjligheten. Vi har många unga spelare med oss också. Det är absolut ingen petning, säger han. 

”Har inte börjat bra”

Efter att ha presenterats av Djurgården mitt under ett brinnande EM har det gått tyngre för Hedvig Lindahl och Djurgården har fortfarande inte vunnit med 39-åringen mellan stolparna.

Dessutom har Lindahl vid flera tillfällen rört upp känslor bland de egna supportrarna. I samband med derbyt mot Hammarby sågs hon signera en tröja från en motståndarsupporter och hon uppmärksammade också rivalens lyckade publikrekrytering. 

Och i söndagens match hördes Lindahl skrika ”kan man aldrig få hålla nollan i det här jävla laget” efter att ha släppt in ett mål mot Brommapojkarna, något hon senare bad om ursäkt för på så väl sociala medier som till det egna laget. 

Vad som sades vill Jean Balawo inte gå in på men han säger att spelarna och ledarna fått en förklaring och en ursäkt av Lindahl. 

– För oss är det utagerat och vi försöker att stötta Hedvig så mycket som vi kan.  

Han ger också sin syn på det blickfång som Djurgården och målvakten hamnat i. 

– Det här är en ny situation för både henne och för oss. Hedvig är ingen liten spelare utan det är en spelare som har väldigt mycket följare ur olika aspekter. Vi får växa in i det här tillsammans och se till att vi stöttar henne och ser till att bygga bron med supportrarna på ett bra sätt. I dagsläget har det inte börjat bra men vi får försöka att jobba på det. 

Kan du säga något om hur ni jobbar kring det?

– Vi är ganska många som är inblandade i det här och vi sitter med hennes agent så att allting går rätt till. Det är ingenting man skojar bort utan vi sitter ner och informerar om föreningen och om svensk supporterkultur. Hon har varit utomlands och då kanske man inte är så intresserad av just damfotboll men i Sverige är man ju jätteintresserad och nära sina damer på ett annat sätt. 

Han bemöter även supportrarnas ilska:

– Jag tror att alla alltid kommer att ha åsikter och fotboll berör. Alla har rätt att känna saker och ting, säger Jean Balawo.