Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby missade chansen att gå upp

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Hammarby hade chansen att säkra en plats i allsvenskan i mötet mot BP.
Men matchen slutade 1-1 – och nu väntar förmodligen ytterligare en ödesmatch i den sista omgången nästa söndag för de grönvita. 

Kanske var det nerverna som spelade in när Hammarby var på besök på Grimsta IP för att spela ödesmatchen mot BP som skulle kunna säkrat allsvenskt avancemang. 

Hammarby tryckte på från start men i BP-målet stod en storspelande Josephine Frigge. I den 28:e matchminuten fick Hammarby en straffspark till sin fördel och den slogs av Emma Jansson. Dock var Frigge påläst och räddade straffen. 

Något dramatiskt blev det också efter att BP:s huvudtränare Marcelo Fernandez blir uppvisad på läktaren strax därefter. 

Men första halvleken förblev mållös. Efter dryga kvarten spelad i andra halvlek spräckte dock Hammarby målnollan när Hanna Lundqvist knixade in ledningsmålet. 

Fortsatt osäkert kring avancemang 

Men kanske var det nervositet som gjorde att Hammarby stundtals tappade skärpan – och släppte till lite väl farliga chanser. Strax därefter kvitterade nämligen Rojas Flores när denne stod väldigt fri i ett fint läge. 

Tilläggstiden uppgick till över tio minuter men matchen slutade alltjämt 1-1. 

Den riktiga skärpan saknades stundtals i Hammarbys spel. Beroende av hur Elitettans tredjeplacerade Uppsala IK återstår det att se vad som kommer att krävas för att det grönvita laget ska ta klivet upp i allsvenskan. Om inte annars så möts Hammarby och Uppsala IK i den återstående sista omgången nästa söndag.