Hammarby med historisk seger i derbyt

Hammarbys ena målskytt Vilde Hasund.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Hammarbyjubel.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hammarby tog en historisk seger då Djurgården besegrades i derbyt på Stockholms stadion. 

Men det satt hårt och långt inne. Matchen avgjordes på tilläggstid.

– Jag har nog aldrig blivit så glad och firat så mycket över ett mål som jag gjort i hela mitt liv, säger Elsa Karlsson.

Mittenmöte i damallsvenskan men ett derby är alltid ett derby och Hammarby och Djurgården bjöd tidigt på en öppen match med målchanser åt bägge håll men den första halvleken förblev mållös. 

Tio minuter in i den andra halvleken spräcktes målnollan. Och det var Hammarby som gjorde det. 

Emilia Larsson fick bollen ute till vänster och fick på ett inspel mot en framrusande Vilde Hasund som via ribban prickade in sitt andra mål för säsongen till 1-0 för Hammarby.

Frälste Bajen på tilläggstid

Matchen stod sedan och vägde men Djurgården fick till en kvittering då Tilde Lindwall la upp bollen på sin vänsterfot och från distans placerade hon in bollen vid den högra stolpen.

– Jätteskönt att jag får göra mitt första mål för i år och jag hoppas att det släpper nu. Men det är skitsegt att det inte resulterar i en vinst. Deras segermål var som en smäll på käften, säger Tilde Lindwall.

Det var just Hammarby som skulle få sista ordet. Matchklockan hade tickat över 90 minuter när Kelsey Daugherty tvingades till en reflexräddning på Eva Nystroms hörnnick. 

Det hela resulterade i ännu en Bajen-hörna. Denna gång nådde Elsa Karlsson högst och nickade in det historiska segermålet.

– Jag har nog aldrig blivit så glad och firat så mycket över ett mål som jag gjort i hela mitt liv. Jag är ju inte en sån van målskytt heller så det var väldigt väldigt skönt, säger Elsa Karlsson.

2-1 innebär Hammarbys första bortaseger mot Djurgården någonsin.

– Oj, det visste jag inte. Då känns det ju extra bra att jag är en del av historien, avslutar matchvinnaren. 

Se höjdpunkter från matchen