Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Galna frisparksmålet – från egen planhalva

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Sportbladet Play
Foto: Sportbladet Play

Frida Abrahamsson kan titulera sig Örebros första målskytt i årets damallsvenska efter en märklig frispark. Samtidigt stod Eskilstuna Uniteds målvakt Emelie Lundberg för en supertabbe. 

– Det var väl inte Lundbergs bästa ingripande i United, säger lagets tränare Magnus Karlsson till Eskilstuna-Kurriren efter matchen.

Efter en lång försäsong drog damallsvenskan i gång. På Behrn arena tog Kif Örebro emot Eskilstuna United.

Matchen var knappt 13 minuter gammal när hemmalaget kunde jubla för första gången den här säsongen. Örebro tilldömdes en frispark på egen planhalva efter att Maja Regnås blivit nedsparkad. 

Fram klev kaptenen Frida Abrahamsson och tryckte till. Drygt 60 meter bort kunde hon sedan se bollen gå i mål, efter en riktig dundertabbe av Emelie Lundberg i målet. 

Eskilstuna-målvakten missbedömde studsen helt och via ribban landade bollen i mål.

1-0 till hemmalaget Örebro var därmed ett faktum. 

Eskilstuna svarade innan halvtid

Repliken kom sedan relativt snabbt för gästerna, när Loreta Kullashi nådde högst på en frispark.

Under den andra halvleken bjöd sedan lagen på ett rejält målkalas. Där noterades Örebro snöpligt nog för två självmål i en match som slutade 3-3. 

Eskilstunas tränare Magnus Karlsson var tillfreds med det oavgjorda resultatet.

– Sett till matchen så får vi vara nöjda med en poäng trots allt. Vi hade en stark slutforcering som visar att det finns bra mycket mer att ta av framöver, säger han till Eskilstuna-Kurriren.

– Det är klart det inte blir enklare när vi släppte in ett sådant mål. Det ska inte få hända. Det var väl inte Lundbergs bästa ingripande i United.