Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förklaringen – därför bröts kontraktet

Foto: BILDBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

I går bröts kontraktet mellan Selma Cajlakovic och IFK Norrköping. 

Nu förklarar tränaren Tor-Arne Fredheim varför.

– Hon var inte nöjd med speltiden. 

Under torsdagen meddelade IFK Norrköping att man i samförstånd med försvararen Selma Cajlakovic att gå skilda vägar. 

Till klubbens hemsida kommenterade hon det:  

”Jag är tacksam för mina år i IFK Norrköping och att få ha varit med på denna speciella resa från division 1 till Damallsvenskan. Jag vill rikta ett stort tack till alla i föreningen och sist men inte minst alla Peking-supportrar för den fantastiska stöttningen jag och min syster har fått. Jag kommer sakna er.”

Cajlakovic kom till Norrköping 2018 och har spelat 89 seriematcher för klubben. Men den här säsongen har det bara blivit två matcher från start något som ligger bakom beslutet att bryta kontraktet. 

– Vi kom överens om det helt enkelt. Hon var inte nöjd med speltiden och jag sa att så här är det. Och då kom vi överens att bryta kontraktet, det är inte mer dramatik ändå, förklarar Tor-Arne Fredheim efter fredagens match mot Hammarby. 

Kan plocka in förstärkning 

Matchen på Kanalplan slutade med en ny förlust för nykomlingarna. 

Hur påverkar det er som lag? 

– Ingenting tycker jag. Vi gjorde en fantastisk match och knöt nävarna. Det är sånt som händer i elitfotboll. 

Norrköping har nu sju raka förluster efter att ha inlett säsongen med att plocka poäng i de fyra första matcherna. Och nu flaggar Fredheim för att det kan komma förstärkning i sommar. 

Vad känner du att ni behöver göra? 

– Vi måste förstärka en mittback, vi har inte mer än vad vi har mot Hammarby. Erin (Nayler) är långtidsskadad och det gör att vi måste titta på en målvakt också. Men sen får vi se hur vi hantera det. Sedan är det klart att gör vi inte mål kanske vi måste titta på det också och ta in den offensiva delen.