Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fischer prisas – tar plats i årtiondets världslag

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nilla Fischer prisas. 

Landslagsstjärnan tar plats i årtiondets världslag, som utses av Internationella förbundet för fotbollshistoriker- och statistiker, IFFHS.

Listan baseras på de spelare som har gjort bäst ifrån sig mellan 2011-2020. 

Nilla Fischer var tongivande när Sverige säkrade VM-brons 2019. 36-åringen har sammanlagt gjort 183 landskamper. Tidigare under karriären har hon representerat bland annat Wolfsburg (2014-2019), och i dag spelar hon i Linköping i damallsvenskan. 

Nu prisas hon. Backen tar plats i i årtiondets världslag, tillsammans med världsstjärnor som Marta, Ada Hegerberg och Hope Solo. Listan är framtagen av fotbollshistoriker- och statistiker, IFFHS och gäller de spelare som har presterat bäst mellan 2011-2020. 

Fischer har tidigare tagit en plats i årets världslag 2017 och 2018. Den 36-åriga landslagsstjärnan har även vunnit Diamantbollen 2018. 

Årtiondets lag enligt IFFHS

Hope Solo – Lucy Bronze, Wendie Renard, Saki Kumagai, Nilla Fischer – Lena Goessling, Carli Lloyd, Dzenifer Maroszan – Marta, Ada Hegerberg, Alex Morgan