Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fischer kan missa resten av säsongen

Nilla FischerFoto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är mardrömsbeskedet för landslaget och Linköping. 

Nilla Fischer riskerar att missa resten av säsongen, skriver Corren

Den svenska landslagsstjärnan dras med en hälskada och missar Linköpings allsvenska match borta mot Växjö på måndag och kan i värsta fall bli borta i flera månader.

Efter VM-succén i Frankrike i somras lämnade Nilla Fischer tyska Wolfsburg, som hon länge representerat väldigt framgångsrikt och vände tillbaka till Sverige och Linköping. Totalt har hon gjort fem starter den här säsongen, men nu dras hon med skadeproblem. Det var i mötet med Kristianstad i mitten av augusti som Fischer åkte på en hälskada och tvingades kliva av. Hon har därefter missat de tre senaste ligamatcherna inklusive EM-kvalmatchen mot Lettland i tisdags.

Och skadan är så pass allvarlig att hela säsongen riskerar att gå förlorad för 35-åringen. 

– Risken finns att hon blir borta så länge, det går inte att förneka. Men vi tycker att det ser betydligt ljusare ut än så. Det pekar åt rätt håll och det är inte uteslutet med spel mot Eskilstuna i matchen efter. Vi pushar rehabiliteringen så mycket vi kan, säger tränaren Olof Unogård till Corren.

Nilla Fischer riskerar att missa resten av säsongen

Enligt tidningen har Fischer drabbats av en inflammation i hälsenan och det ska vara svårt att ställa någon exakt diagnos för hur länge hon blir borta, det kan handla om både veckor och månader.

Sverige har två EM-kvalmatcher kvar i år, mot Ungern och Slovakien i oktober.

Under sin skadefrånvaro har Fischer synts i tv, då hon delade ut priset för Årets Sport på Kristallengalan. När hon gick ut på scenen möttes hon av – långa – stående ovationer och applåder. 

– Tack så jättemycket, jag blir helt rörd. Jag vill tacka från hela landslagets vägnar till hela svenska folket för det fantastiska stöd vi hade hela sommaren. Det kändes rakt in i hjärtat, sa hon från scenen.