Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

FC Rosengård krossade Kalmar

Olivia Schough gjorde 3-0-målet.
Foto: PETER SONANDER/SPP/SHUTTERSTOCK / PETER SONANDER/SPP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

FC Rosengård hade inga problem att bortabesegra Kalmar.

Redan efter en kvart ledde serieledaren från Malmö med 3-0 och matchen slutade hela 6-0. 

– Första halvlek var katastrof av oss, säger Kalmars Hallbera Gísladóttir till Viaplay. 

Det var botten mot toppen på Guldfågeln under onsdagskvällen – och det märktes. 

Serieledande FC Rosengård satte gasen i botten per omgående och redan efter två minuter låg bollen i nät efter att Kalmars Paige Culver olyckligt styrt in ett inlägg i eget mål.

Sju minuter senare utökades ledningen när Loreta Kullashi vände på en femöring i straffområdet och prickade in 2-0. 

När sedan Olivia Schough snyggt satte trean med ett placerat distasskott efter kvarten spelad var matchen avgjord. 

Men Malmölaget visade ingen nåder och med sex minuter kvar av den första halvleken vräkte Charlotte Grant in 4-0 efter en fast situation. 

– Vi visste att vi var tvungna att komma ut med ett högt tempo från början. Bollen är extremt tung så vi får verkligen kämpa med passningarna, men vi fick bra utdelning. Det första var tur men sedan gjorde vi tre fina mål. Det är härligt, konstaterade Schough i halvtidsintervjun med Viaplay. 

Inhopparna gjorde målen i andra halvlek 

Den andra halvleken blev målfattigare, men inhoppande duon Mimmi Larsson/Stefanie-Antonia Sanders såg till att 5-0 kom med kvarten kvar. Larsson med soloräd och osjälviskt frispelade hon tyskan som bombade upp bollen i nättaket. 

Samme Larsson satte sedan själv 6-0 med ett par minuter innan slutsignalen när han avslutade på ett tillslag från nära håll. 

– Skönt att göra jättemånga mål på en gräsplan. Det var längesen som vi spelade på gräs. Vi hade tur som gjorde sex mål, det är jättebra, säger danska förvarsspelaren Katrine Veje till Viaplay efter segern. 

Inte lika muntert är det av förklarliga skäl i Kalmarlägret. 

– Första halvlek var katastrof av oss. Vi har släppt in för mycket mål senaste tiden, vi måste hitta en lösning på det. Fortsätter vi så här kommer det bli jävligt tufft, konstaterar rutinerade isländskan Hallbera Gísladóttir. 

Regerande mästaren FC Rosengård leder damallsvenskan med fem poängs marginal. Kalmar är två poäng ovanför negativt kval.