FC Rosengård slog Bajen i Malmö

Olivia Schough hade en rolig kväll på Malmö IP.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

FC Rosengård var numret för stort för Hammarby i vårsolen på Malmö IP. Fredagskvällens damallsvenska möte slutade med 4-1-seger för hemmalaget efter två fullträffar av Olivia Schough.

– Vi lyckades göra fyra mål så det är gött, säger hon i Viaplays tv-sändning. 

Efter 2-2 i toppmötet borta mot Häcken i måndags tog FC Rosengård en planerad trepoängare hemma mot Hammarby under fredagskvällen.

Publiken på plats fick se en svängig första halvlek där hemmalaget tog ledningen efter tolv minuters spel. Målet gjordes av Stefanie-Antonia Sanders efter att hon tryckt in en stolpretur från Olivia Schough, men jublet var inte långvarigt. 

Bara två minuter senare hade nämligen Hammarby kvitterat genom påpasslige målskytten Emilia Larsson.

På tilläggstid i den första halvleken återtog Malmölaget ledningen, detta efter en lobb i mål från Olivia Schough.

Landslagsspelaren skulle också bli tvåmålsskytt då hon i andra halvlekens slutsekunder punkterade tillställningen med sitt 4-1-mål. Dessförinnan hade Bea Språng åtta minuter från slutet gjort 3-1.

FC Rosengård vann matchen med 4-1 och leder damallsvenskan, men vinner Häcken på söndag mot Vittsjö är de två toppklubbarna delad etta i tabellen. 

Hammarby står på sex poäng efter sex matcher och återfinns på en tiondeplacering. 

”Tufft att möta Hammarby” 

Segerskytten Olivia Schough är imponerad av det grönvita Stockholmslaget. 

– Det är tufft att möta Hammarby. De är bra och fysiska, vi kunde inte andas med bollen men fick sedan i ordning på det i andra halvlek. Så det var lurigt och svårt, men vi lyckades göra fyra mål så det är gött, även om presspelet fortfarande inte sitter som vi vill, säger hon i Viaplays sändning innan hon hyllar hela serien.

– Jättekul att vi gjorde så många mål i dag, men jag har redan sagt innan att jag inte tror att det kommer vara någon riktig islossning i så många matcher den här säsongen. Alla lag är tuffa och det är jäkligt kul med allsvenskan just nu!