Eskilstuna vann igen. Foto: Anna Tärnhuvud
Eskilstuna vann igen. Foto: Anna Tärnhuvud

Eskilstunas tredje raka - nykomlingens succé

Publicerad

FC Rosengård blev den stora vinnaren i söndagens omgång av damallsvenskan i fotboll.

Rosengård spelade förvisso inte själva, men de båda tippade toppkonkurrenterna Göteborg och Linköping spelade 1–1, och tappade därmed poäng i jakten på SM-guldet.

Skadedrabbade Linköping – som fick klara sig utan Charlotte Rohlin, Magdalena Eriksson, Jessica Samuelsson, Pernille Harder och Linda Sällström – gjorde en bra insats och fick stopp på Göteborgs kvicka anfallare Manon Melis.

– Vi gör en väldigt bra arbetsinsats, sliter hårt i 90 minuter. Men det blir lite jobbigt när man måste ändra om så mycket i laget. Vi får se om Samuelsson kan vara tillbaka till nästa match mot Rosengård, sade Martin Sjögren till fotbollsförbundets hemsida.

Tredje raka segern

Marianne Gajhede Knudsen gav Linköping ledningen på en hörnnick i första halvlek och Sara Lindén kvitterade efter en knapp timmes spel.

Rosengårds serieldning delas dock med nykomlingen Eskilstuna.

Säsongens tredje raka 2–0-seger kom mot Jitex. Gaelle Enganamouit och Vaila Bardsley gjorde målen.

Piteå vann söndagens tredje match mot Kristianstad med 1–0, men segern kan ha varit dyrköpt. Landslagsspelaren Emilia Appelqvist tvingades lämna planen redan i den första halvleken på grund av en knäskada.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag