Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eskilstuna skrällde i Fischers comeback

Foto: PER KARLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett guldjagande Linköping förstärkt med Nilla Fischer på besök.

Då skrällde Eskilstuna och lyckades äntligen göra säsongens första mål på hemmaplan.

2–0 blev slutresultatet på Tunavallen.

Efter sex års frånvaro är Nilla Fischer tillbaka i svensk fotboll – men det blev inte den återkomst som den rutinerade landslagsbacken hade hoppats på.

Tillsammans med lagkamraterna Mimmi Larsson, Lina Hurtig och Stina Blackstenius, samt förbundskaptenen Peter Gerhardsson, hyllades 34-åringen för sommarens VM-brons strax före avspark borta mot Eskilstuna i damallsvenskan.

Men sedan var det slut på det varma välkomnandet.

Eskilstuna, som har haft en trög start på säsongen, hade fram till dagens möte inte gjort ett enda mål på hemmaplan efter sju omgångar.

Två första hemmamålen

Men trots Fischer i motståndarnas backlinje blev det proppen ur på Tunavallen – och två snabba fullträffar inom loppet av sju minuter.

Efter en tillknäppt första halvtimme uppstod plötsligt en jättechans för hemmalaget när Loreta Kullashis inlägg nådde Tia Hälinen som skickade in 1–0 från nära håll.

Linköping jagade därefter en snabb replik – men i stället för kvittering åkte bortalaget på ett nytt baklängesmål. Detta när Eskilstuna i den 37:e minuten ställde om från försvar till en snabb och perfekt utförd kontring efter en LFC-hörna.

Med Nilla Fischer kvar uppe i hemmalagets straffområde utnyttjade Eskilstuna det allt annat än välsamlade bortaförsvaret. En precis framspelning från vänsterkanten, återigen från Kullashi, friställde lagkamraten Fanny Andersson som efter en löpning över hela planen snyggt lättade in 2-0 bakom Linköpings målvakt Matilda Haglund.

Tappar i toppen

Linköping radade upp en handfull hyfsade kvitteringschanser i den andra halvleken men utan att få utdelning.

Eskilstuna höll undan, tog därmed sin första hemmaseger för säsongen – och satte käppar i hjulen för Linköping som nu tappar mark till topplagen i damallsvenskan.

LFC halkar ner till femte plats i och med förlusten och har fyra poäng upp till serieledande Göteborg.

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Hit reser svenska turister – får titta på plågade djur

Bilderna inifrån populära parken i Thailand • Wahlström: ”Stäng ner skiten”

Rolig, snygg och dyr – så bra är Polestar 2

Vi provkör på hemlig testbana – får toppbetyg