Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eskilstuna om inkilningarna: ”Klart det påverkat oss”

Felicia Rogic
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Fredrik Bernhardsson.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Eskilstuna United slog Hammarby med övertygande 3-0.

Inför premiären har det stormat i klubben.

– Det är klart att det har påverkat oss, säger tränaren Fredrik Bernhardsson.

Med en vecka inför den damallsvenska premiären hamnade Eskilstuna United i fokus för en inkilning under sitt träningsläger i Spanien i februari.

Eskilstuna-Kuriren publicerade en lista på tio punkter med uppdrag som använts under inkilningen på lägret.

Dansa med lagets tränare Fredrik Bernhardsson och äta en måltid med sport-bh eller ”underbyxor” ovanpå sina vanliga kläder var två punkter som fick utstå kritik.

I ett öppet brev publicerat på sin egen hemsida tar klubben avstånd från inkilningen och skriver att man vidtar åtgärder.

”I detta har vi vidtagit flera åtgärder under dagen för att säkerställa att den här typen av aktiviteter inte ska få äga rum bland några av våra lag i framtiden.”, skriver United.

Portade medier från träningen

Laget valde också att inte låta medier komma till lagets träning.

I efterhand är vi medvetna om att beslutet att inte bjuda in media till träningen kunde ha omprövats och med det bjudit in media för normal sportslig bevakning av vår träning.”, skriver klubben.

Efter 3-0-segern mot Hammarby medger Fredrik Bernhardsson att det som hänt och uppmärksamheten påverkat laget.

– Det är klart att det har påverkat oss, det har skrivits en hel del framför allt i lokalmedia och såna saker. Men jag tycker ändå att klubben och spelarna har hanterat det på ett bra sätt, säger tränaren.

– Vi tränade på det redan förra veckan när vi åkte och spelade Rosengård borta. Lyckades fokusera för den uppgiften och matchen på ett bra sätt. Vi gjorde en repeat på det inför den här matchen och gick in någon form av bubbla två dagar innan match och fokuserar fullt ut på matchen. 

– Jag tycker vi har hanterat det på ett bra sätt.

Rogic: ”Hamnat i folks händer som tar kontroll över det”

Felicia Rogic beskriver det som ”mediebrus”.

– Det har varit mycket mediebrus som vi har försökt hålla ute, säger hon.

 – Vi spelare har fokuserat extremt mycket på att vara fotbollsspelare. Jag tycker vi har lyckats jättebra. Nu förlorade vi finalplatsen i cupen mot Rosengård förra veckan men tycker ändå vi gör en stabil bortamatch mot de och nu vinst här, så jag tycker det visar att vi kan hålla oss till det vi ska hålla oss till.

Hur ser du på det nu när det gått ett tag?

– Jag tänker bara på fotbollen. Nu är det i gång, nu hoppas jag att det inte är lika mycket frågor och tankar kring det här. Det har landat i att det har hamnat i folks händer som tar kontroll över det, så får jag ta kontroll över det jag kan och det är på fotbollsplanen.

Anfallaren vill inte gå närmare in på inkilningen.

– Det har som sagt hanterats av klubben, de som ska ta hand om det tar hand om det och jag är inte en av dem i det här stadiet. Jag är fotbollsspelare bara.