Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elin Rubensson skadad – missar Häckens premiär

Elin Rubensson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Elin Rubensson, 28, missar den allsvenska premiären på söndag och även VM-kvalet är i fara. 

En bristning i låret sätter stopp, skriver GP.

– Det går inte att säga exakt hur länge hon blir borta, men definitivt till helgen, säger BK Häckens fysioterapeut Karin Schröder till tidningen. 

Mittfältaren/anfallaren tvingades kliva av i semifinalen i Svenska cupen mot Hammarby redan efter en halvtimme. En magnetkameraröntgen är avklarad och den visade på en bristning i baksidan av vänster lår. 

– Hon har bra funktion i muskeln, och vi tar det dag för dag, men det är för nära med match i helgen, säger Karin Schröder till GP. 

Därmed står det klart att Elin Rubensson missar BK Häckens allsvenska premiär borta mot Umeå på söndag. På måndag tar förbundskapten Peter Gerhardsson ut landslagstruppen till VM-kvalmatcherna mot Georgien (borta 7 april) och Irland (hemma 12 april). Rubenssons medverkan där är osäker och en bristning kan ta upp till sex veckor att läka, men det kan gå betydligt fortare också. 

– Det beror väldigt mycket på vem det är och var bristningen sitter. Man läker olika och det kan vara olika stora bristningar som sitter på olika ställen. Därför går det inte riktigt att säga hur länge hon är borta, säger Schröder till GP. 

Elin Rubensson har redan börjat rehabträna och BK Häckens förhoppning är att 28-åringen ska kunna vara tillbaka mot Hammarby hemma på Hisingen på fredag kommande vecka.