Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Edefall: ”Sen kom en dos av nervositet...”

Simone Edefall väntar på att få göra allsvensk debut.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Olivia Schough och Simone Edefall.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter att Simone Edefall sprutat in mål i division 1 ringde telefonen.

Djurgården ville ha henne.

– Först var det bara glädje, sedan kom det en dos av nervositet, säger hon och berättar om den hackiga första tiden i klubben.

Det blev bara en säsong i Sandviken för Simone Edefall. 28-åringen från Kramfors gjorde 32 mål i fjol, och fångade Djurgårdens uppmärksamhet.

För i slutet av året ringde telefonen. 

– Egentligen var det inte så mycket att fundera på. Att spela i allsvenskan har alltid varit ett mål, säger hon.

Hur var det att få ett sånt samtal?

– Först var det bara glädje, sedan kom det en dos av nervositet. Man hann tänka både det ena och det andra, just för att det är en sån stor skillnad.

Från division 1 till allsvenskan

Steget från division 1 till allsvenskan är något som märks av.

– Jag tror det var bra att jag inte hade koll på hur stor skillnaden faktiskt var. Jag tänkte att den var stor men jag har nog upplevt den ännu större.

Hur har första tiden varit?

– Blandade känslor även där. Först åkte vi på träningsläger och där jag kom nära laget direkt. Sedan råkade jag ut för en skada och var borta i tre månader. Det var en hel del tid på gymmet ensam. 

– Men nu har jag även hunnit med en del fotboll också. Överlag känns det bra, det är jättekul att vara här. Jag trivs, men just inledningen har varit lite hackig.

Vad tycker du om Stockholm som stad?

– Faktiskt bättre än vad jag trodde. Men det har nog lite med corona att göra, för nu har det varit så mycket lugnare ute. När jag kom hit i starten var det väldigt mycket stress.

”Tycker jag hon står sig bra”

Djurgårdstränaren Pierre Fondin tror den förlängda försäsongen var till Edefalls fördel.

– Hon fick verkligen chansen att jobba på sin fysik och lägga ett antal timmar i gymmet. Det tycker jag man märker av, nu ser hon vältränad ut när hon spelar och då blir allt man gör ute på planen mycket lättare. Nu tycker jag hon står sig bra i konkurrensen.

Är hon nära att gå in i en startelva?

– Det tycker jag. Vi har ganska unga spelare runtomkring och hon är lite äldre, och de är också lite olika i spelartyperna så absolut tycker jag att det är nära.