Emilia Brodin. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNEmilia Brodin. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Emilia Brodin. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Emilia Brodin. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNEmilia Brodin. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Emilia Brodin. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Daniel Brodin. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNDaniel Brodin. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Daniel Brodin. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgårdsstjärnorna ska få barn: ”Är jätteglada”

Publicerad

Emilia Brodin är en av Djurgårdens nyckelspelare.

Nu missar hon hela säsongen 2018 eftersom hon och maken Daniel Brodin väntar sitt första barn.

– Vi är båda jätteglada över detta, säger hon till Djurgårdens hemsida. 

Emilia Brodin, tidigare Appelqvist, har spelat elva landskamper för Sverige och representerat Djurgården sedan 2015. Bland annat fanns hon med i den trupp som bärgade ett svenskt OS-silver i Rio de Janeiro 2016.

Hon fick säsongen 2017 spolierad på grund av en svår knäskada. Och det blir inte heller något spel den kommande säsongen.

På Djurgårdens hemsida bekräftar Emilia Brodin att hon är gravid och får ställa in säsongen.

– Om allt går som det ska hoppas jag på att spela fotboll igen säsongen 2019, men just nu är allt fokus på det här, berättar Emilia Brodin.

”Vi är jätteglada”

Emilia Brodin är gift med Daniel Brodin, hockeyspelare i Djurgårdens A-lag.

– Vi är båda jätteglada över detta, det ska bli väldigt kul att få börja en ny fas i livet. Men det gör att comebacken kommer att få vänta ett tag till.

Djurgårdens sportchef och tränare Joel Riddez är glad för sin stjärnspelares skull.

– Först och främst är vi glada för Emilia och Daniel och hoppas allt ska gå bra. Förhoppningsvis föds det en ny djurgårdare i höst, dessutom med riktigt bra idrottsgener, det är alltid positivt. Vi hade hoppats att Emilia skulle spela med oss i år, men hon har skött detta väldigt proffsigt och jag har vetat om det ett tag så vi tittar redan på hur vi ska lösa det truppmässigt, säger han till Djurgårdens hemsida.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag