Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgårdens revansch – knappar in på rivalerna

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Förlust i vårderbyt.

I dag fick Djurgården revansch.

Blåränderna vann med 2-1 mot Hammarby - och knappar in rejält på rivalerna i tabellen.

Djurgården fick en drömstart mot Hammarby på Stockholms stadion. Elva minuter hade gått när hemmalaget kom i en omställning och Daniela Zamora kunde ge Djurgården ledningen. 

Lagen bytte chanser med varandra under resten av halvleken, men Zamoras mål förblev det enda under de första 45 minuterna. I andra halvlek upprepade sig historien - Djurgården fick en drömstart med mål efter ungefär tio minuters spel.

Den här gången var det Hayley Dowd som hittade nätet fram till 2-0 för Djurgården. Men Hammarby skulle skapa nerv i derbyt. Med knappt 20 minuter kvar att spela gjorde Nina Jakobsson 2-1. Men närmre än så kom inte Hammarby den här gången. 

Matchen slutade 2-1 till Djurgården som i och med segern knappar in rejält på lagen framför sig i tabellen, däribland Hammarby. För Hammarbys del fortsätter den tunga trenden efter OS. ”Bajen” har bara vunnit en av sina fem matcher sedan serien startade om i början av augusti. 

Endast tre poäng skiljer mellan Djurgården och Hammarby efter 17 spelade omgångar av damallsvenskan. Fem matcher återstår av säsongen.