Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgårdens mardröm: ”Ledsen och förkrossad”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Hon spelade i sju minuter i derbyt mot AIK.

Nu kommer mardrömsbeskedet.

Djurgårdens nyförvärv Maria Hovmark är korsbandsskadad och missar hela säsongen.

– Jag är ledsen, förkrossad och känner mig helt tom just nu, säger hon till klubbens hemsida.

Djurgården storsatsade inför 2019, men underpresterade å det grövsta i damallsvenskan förra säsongen.

Kontraktet säkrades med nöd och näppe.

Inför årets säsong har man plockat in den danska stortalangen Maria Hovmark, som dock fick ledas av lördagens cupderby med AIK skadad redan i den sjunde minuten. Under tisdagskvällen kommer mardrömsbeskedet från klubben:

Hovmark är korsbandsskadad och missar hela säsongen.

”Nu är röntgen av knäet genomförd och utfallet blev det sämsta tänkbara scenariot med en befarad korsbandsskada. Ett riktigt tungt besked för Maria som nu drabbas för andra gången i karriären”, skriver Djurgården på sin hemsida.

Djurgårdens nyförvärv korsbandsskadad

Maria Hovmark är bedrövad.

– Det visade sig att jag har åkt på en ny korsbandsskada. Jag är ledsen, förkrossad och känner mig helt tom just nu. Det är svårt att beskriva känslan i ord att jag kommer att vara borta från spel så länge. Men alla hinder i livet är till för att övervinnas Jag kommer att vara positiv, kämpa mig igenom det här och komma tillbaka ännu starkare, säger hon.

Sportchefen Jean Balawo som hade stora förhoppningar på danskan inför säsongen och lider med anfallaren.

– Otroligt tråkigt och väldigt jobbigt. Jag är mest ledsen för Marias skull då hon ska behöva gå igenom det här igen. Vi kommer att stötta henne hela vägen och vi hoppas på en snabb återhämtning, säger Jean.