Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Djurgårdens kris: Sex raka förluster

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Storsatsande Djurgården är illa ute.

Efter 1-4 hemma mot Kif Örebro är krislaget nu uppe i sex raka förlustmatcher.

Och på allvar indraget i bottenstriden.

Djurgårdens svaga form håller i sig.

Över en månad har gått sedan laget senast tog poäng i damallsvenskan och under onsdagskvällen kom sjätte raka förlusten då Kif Örebro gästade Stockholmsklubben.

Ett blytungt facit för Djurgården, som bland annat värvat landslagsstjärnan Olivia Schough och Petronella Ekroth från Juventus.

Det var förvisso Djurgården som öppnade starkast på Stockholms stadion och redan i den åttonde minuten var skyttedrottningen Mia Jalkerud ett par centimeter från att sätta dit 1-0 efter ett fint inlägg från Schough.

I stället var det gästande Örebro som skulle ta ledningen.

Djurgården nära nedflyttningsplats

Djurgårdens målvakt Jennifer Pelley kom in sent i en duell med Jenna Hellstrom och fällde den kanadensiska VM-spelaren i straffområdet. Amerikanska Heather Williams klev sen fram och satte säkert 1–0 till gästerna från elva meter.

Svaeret från hemmalaget kom från Alexandra Lindberg, som högst på en hörna och nickade in 1-1. Det var mittbackens första mål sedan hon kom till klubben i våras.

I den andra halvleken kom dock avgörandet från gästerna, som inte bara tog ledningen, utan kunde gå mot en betryggande 4-1-seger. Med sju minuter kvar att spela fastställdes slutresultatet för närkingarna och resultatet innebär att Djurgården på allvar är inblandat i bottenstriden.

Efter 14 spelade omgångar ligger laget på tionde plats i tabellen med nio inspelade poäng, två poäng före LB07, som ligger på nedflyttningsplats.