Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Daugherty räddade Dif med en jätteräddning

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sara Olai inledde målskyttet för Djurgården i premiärmötet mot KIF Örebro. 

I den andra halvleken orsakade hon en straff och blev utvisad. 

Då klev målvakten Kelsey Daugherty fram och räddade straffen och tre poäng för Djurgården. 

– Inget känns bättre än så, säger Daugherty efter matchen. 

Sara Olai gjorde sin första match för Djurgården i damallsvenskan och 21-åringen var i hetluften i den allsvenska premiären på Stockholms stadio då Djurgården besegrade KIF Örebro med 1-0.

Gästande Örebro kom ut piggt och styrde spelet den inledande kvarten. Därefter flyttade hemmalaget upp positionerna och jämnade ut matchbilden. 

”Såg luckan i krysset”

Utdelningen blev också omedelbar då Sara Olai fyllde på in i straffområdet, tog vara på en andraboll och lyfte in ledningsmålet - sitt första i damallsvenskan i Djurgårdströjan - i den 16:e minuten. 

– Vi är starka i boxen. Hanna(Ekengren) håller emot väldigt bra och bollen kommer ut till mig, jag ser luckan i krysset så det är bara att sätta dit den, säger en lycklig Sara Olai efter matchen. 

Straffräddning gav tre poäng.

Den andra halvleken var länge mållös och chansfattig men med 20 minuter kvar såg Sara Olais eftermiddag ut att ta en tvärvändning då hon drog på sig en straff och fick syna det röda kortet. 

– Det är tufft. Det är 20 minuter kvar av matchen, vi har en ledning med ett noll det är ganska skört, säger Olai.

Fram till straffpunkten stegade Karin Lundin - som gjorde 11 mål i fjol - men hon lyckades inte överlista Kelsey Daugherty i djurgårdsmålet som gick rätt och räddade straffen. 

– Vi hade sett på video på när hon slagit straffar innan, det fanns med i mitt huvud, säger målvakten.  

Därefter följde en slutforcering från Örebro men Dauguherty styrde sitt försvar, plockade ner inlägg efter inlägg och Djurgården höll undan och bärgade segern. 

– Jag vill vara en del av laget. Jag vill organisera och vara involverad så mycket jag kan, säger målvakten. 

”Vet vad vi kan göra”

Sara Olai var tacksam mot sin målvakt efter matchen. 

– Det är en fantastisk räddning av Kelsey, säger hon.

Att efter en tid av skriverier om för hård träning och dålig stämning i truppen vinna med 1-0, med tio spelare är ett svar om något. 

– Det som har skrivit om kan jag inte hålla med om, jag kan inte säga att det betyder något av den anledningen men det är alltid gött att vinna. Det är jätteviktigt, fantastisk skönt känns det, säger Sara Olai. 

– Vi bryr oss inte om vad någon säger. Vi vet hur det ser ut på träningar och vad som sades i omklädningsrummet inför matchen.  Det känns som om vi förtjänade segern. Alla är glada där inne, säger Kelsey Daugherty.