Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Damallsvenskan väljer att skjuta upp säsongen

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Allsvenskan och superettan flyttar seriepremiären till juni. 

Damallsvenskan och elitettan tar ett liknande beslut – och hoppas kunna starta serierna i månadsskiftet maj/juni. 

I syfte att stoppa coronavirusets spridning har regeringen förbjudit folksamlingar på 500 eller fler personer, vilket tvingat de svenska fotbollsserierna att tänka om. Allsvenskan var tänkt att starta den 4 april, men under onsdagen meddelades det att serien nu i stället ska ha premiär i juni. Samma sak gäller superettan. 

Nu skriver Elitfotboll dam i ett pressmeddelande att även damallsvenskan och elitettan kommer att skjutas upp. Ligorna kommer att flytta sina seriestarter från april till månadsskiftet maj/juni. 

”Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av Coronaviruset och att det därmed kan ske förändringar som gör att vi när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa”, står det i pressmeddelandet.

Kan tänka sig spel utan publik 

De allsvenska klubbarna har uttryckt en tydlig önskan om att hellre skjuta fram spelet än att spela inför tomma läktare. I damernas ligor kan det dock bli aktuellt, om restriktionerna kring folksamlingar inte förändrats i slutet av maj. 

– Herrarna har mer publik och kanske hade vi kunnat spela om vi bara sett till den faktorn, men det är mycket som ska fungera och frågan är bredare än så, sa Tomas Hoszek, generalsekreterare för Elitfotboll dam, till Fotbollskanalen tidigare under onsdagen.