Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Damallsvenskan börjar sändas i mexikansk tv

Foto: BILDBYRÅN

Rättigheterna till Damallsvenskan breddas. 

Nu kommer ligan att visas i mexikansk tv och det börjar redan från nästa omgång. 

– Det är fantastiskt att vi i linjär tv i Mexiko kommer sända Damallsvenskan i över tre år. Jag vet inte om det gjorts något liknande i Idrotts-Sverige, säger Linda Wijkström, kommersiell chef på intresseorganisationen Elitfotboll Dam till SVT.  

Sky Sports har köpt rättigheterna till Damallsvenskan som gör att ligan även kan visas på mexikansk linjär-tv. Avtalet sträcker sig över tre år och börjar redan nästa omgång. 

Detta är Linda Wijkström, kommersiell chef på intresseorganisationen Elitfotboll Dam, väldigt glad över. Hon utvecklar också varför just Mexiko är intressant.  

– Damallsvenskan ligger fyra i Sverige när det kommer till intresse, det är något som imponerar. Sen har vi starka profiler, spelare som är förebilder och det är något som passar dem nu när de gör en stor satsning på damfotboll i Mexiko, säger hon till SVT.  

”Är ett föregångsland inom fotbollen”

Avtalet handlar om två matcher per omgång och Linda Wijkström menar även på att det finns en ekonomisk uppsida i avtalet. 

– Vi är ett föregångsland inom fotbollen, både bland våra spelare men också hur vi tillgängliggör våra matcher, via traditionell tv men också vår egen plattform. Det här är en långsiktig lösning, ett långsiktigt samarbete, så vi är ingen försökskanin, säger hon till SVT.