Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coronafall i truppen timmar före match

I kväll tar Umeå IK emot Eskilstuna i damallsvenskan.

Men hemmalaget har försvagats – en spelare har smittats med covid-19. 

Varit intensiva timmar”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Spelaren ska enligt klubben ha lindriga symtom och fått beskedet under tisdagskvällen.

Efter beskedet om positivt utfall av testet har det varit intensiva timmar. Smittspårning genomförs och personer som kan ha varit i kontakt med den smittade har informerats”, skriver UIK i ett pressmeddelande.

Matchen mot Eskilstuna kommer inte påverkas av det uppdagade coronafallet.

Eskilstuna fick informationen när laget landade i Umeå under förmiddagen.

– Vi har haft en dialog med fotbollförbundet i dag. Vi har varit informerade hela vägen, säger tränaren Magnus Karlsson.

”Det är ingen dramatik alls”

Förbundets tävlingskommitté tog beslutet att spela matchen, något båda lagen ville.

– Det är inga konstigheter, det är ingen dramatik. Vi har ett protokoll och folk kan bli smittade, och då har vi ett sätt att hantera det. Vi genomför matchen med stöd av det protokollet, säger Karlsson.

– För oss är det ingen dramatik alls.

Umeå IK är nykomlingar i allsvenskan i år och ligger nia i tabellen inför dagens möte. Med bara två poäng mer på kontot är Eskilstuna seriefemma.

Vi håller nu alla tummar för att vår spelare snart ska bli frisk igen och att vi trots utmaningarna kan bärga tre poäng i kvällens match”, säger UIK:s ordförande Krister Ruth i pressmeddelandet.