Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Caroline Seger kan göra comeback i premiären

Caroline Seger är på väg tillbaka.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Caroline Seger spelade sin senaste match när Sverige förlorade mot England i EM-semifinalen.

På fredag kan hon göra comeback.

– I dagsläget är hon tillgänglig för speltid, säger Rosengårds tränare Renée Slegers.

Efter sommarens EM-slutspel opererade Caroline Seger hälsenan. Sen dess har hon kämpat hårt för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen. 37-åringen drabbades av en mindre vadskada under försäsongen och den planerade comebacken har därför behövt skjutas fram en aning. Nu är det nära. När Rosengård möter Piteå i premiären på fredagskvällen kan mittfältaren vara tillbaka på planen. Det blir däremot ingen plats i startelvan.

– Det viktigaste är att vi har tillbaka henne för hela säsongen så vi måste göra en bra stegring för henne, säger Slegers.

Rosengårdstränaren har inga problem med att använda tävlingsmatcher för att få sin lagkapten i form genom inhopp.

– Vi känner oss trygga med det om vi behöver göra det. Hon är så pass viktig. Drömläget hade varit om vi kunnat göra det redan under försäsongen men det var hon inte redo för, säger Slegers.

”Hon är helt sig själv”

Tränaren berättar att hon imponerats av hur Seger tagit sig tillbaka.

– Sen hon kommit in i full fotbollsträning har hon sett jättebra ut. Hon är helt sig själv, tycker jag. Hon har rutinen och en spelstil där det inte krävs så mycket fysiskt. Hon har sin spelförståelse och intelligens och kan läsa spelet i stunden. Det gör hon automatiskt. Det man tänkte på var om hon kommer hitta tillbaka till sitt ledarskap direkt? Till kommunikationen? Men från första spelövningen var hon precis som hon alltid har varit. Det är fantastiskt, säger Slegers.