Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Caroline Seger: ”Inte skitrolig fotboll att spela”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

BP punktmarkerade Caroline Seger i premiärmatchen.

En utveckling mittfältsstjärnan märkt av på sistone – som hon inte är glad över.

– Jag hoppas inte det blir så här hela året, för det är inte skitrolig fotboll att spela, säger Seger.

FC Rosengård vann den allsvenska premiären med 2-0 hemma mot BP. Efter matchen var gästernas tränare, Marcelo Fernandez, nöjd med sitt lags arbetsinsats och hur de tog hand om Rosengårds mittfältsstjärna.

– Jag tycker vi får ner dem i tempo, vi får ett markeringsspel på Seger där hon får spela väldigt mycket i sidled och bakåt, säger han.

Det var mer eller mindre en punktmarkering som BP hade på Seger under matchen. 

– Det blir inte enkelt för min del och det gäller för mig att hitta nya sätt och för oss som lag också, att kunna röra runt lite så vi skapar de ytorna, säger hon och poängterar sedan:

– Jag hoppas inte det blir så här hela året, för det är inte skitrolig fotboll att spela.

”Klart att det inte är optimalt”

Däremot är det inte första gången hon känner att lag punktmarkerar henne.

– Det tycker jag egentligen det har varit i Svenska cupen överlag. Växjö gjorde exakt samma sak, Eskilstuna också men kanske inte lika mycket. Men det är ju så...

Trots segern för Rosengård var Seger kritisk till prestation efter matchen och menade att laget behöver höja sig flera snäpp.

Försäsongen har inte varit optimal då de haft flera nyckelspelare skadade. Bland annat missade Jelena Cankovic och nyförvärvet Rebecca Knaak premiären. Emma Berglund dras med småskavankar och fanns med på bänken.

– Det är klart att det inte är optimalt och det har inte varit optimalt under veckornas gång att man inte får den kontinuiteten i träning och så. Vi har de vi har för tillfället och de som är skadade är tillbaka inom en snar framtid. Det är viktiga spelare som är borta så klart, säger Seger.