Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Čanković missar Rosengårds match mot Vittsjö

Čanković satt vid sidan av planen och gjorde övningar när Rosengård tränade inför den allsvenska premiären förra veckan.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Cankovic
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Therese Sjögran
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Rosengårds Jelena Čanković har haft problem med ett knä under försäsongen och var borta i premiären. Inte heller till nästa match förväntas stjärnan vara tillbaka.

– Förmodligen inte, säger Therese Sjögran. 

Ända sedan Rosengårds första cupmatch mot Växjö har mittfältsstjärnan Čanković lyst med sin frånvaro – då hon har haft problem med ett knä. I vintras hoppades sportchefen Therese Sjögran på att hon skulle kunna vara tillbaka till premiären – men i segern mot BP stod hon utanför truppen. 

Efter matchen sa Sjögran att Čanković fortfarande rehabiliterar sin skada och att det lutar mot att hon inte kommer vara med i lagets nästa match mot Vittsjö heller. 

– Förmodligen inte, säger Therese Sjögran. 

– Jag håller på med rehab och så följer vi upp det varje dag. Jag hoppas att jag är tillbaka så fort som möjligt, har Jelena Cankovic själv sagt om sin skada tidigare under säsongen.  

”Inte optimalt”

Čanković gjorde åtta mål under förra årets allsvenska och var en viktig kugge för FC Rosengård. Laget har haft en försäsong präglad av många skador och i premiären saknades bland annat tyska nyförvärvet Rebecca Knaak. Mittbacken Emma Berglund satt på bänken på grund av skadekänningar. 

– Det är klart att det inte är optimalt och det har inte varit optimalt under veckornas gång att man inte får den kontinuiteten i träning och så. Vi har de vi har för tillfället och de som är skadade är tillbaka inom en snar framtid. Det är viktiga spelare som är borta så klart, sa lagkapten Caroline Seger efter premiärmatchen. 

Tv: Svenska fans laddar upp inför matchen i Polen