Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Stjärnorna närmar sig comeback

Elin Rubensson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Pauline Hammarlund.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Häckens tränare Robert Vilahamn.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. De har båda fått positiva besked i sin rehabilitering.

Nu är Elin Rubensson, 28, och Pauline Hammarlund, 27, aktuella för spel i toppmötet med Rosengård på måndag.

– Det närmar sig, säger Häckens tränare Robert Vilahamn.

Elin Rubensson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Elin Rubensson tvingades kliva av semifinalen i Svenska cupen mot Hammarby med en bristning i baksidan av vänster lår. Av försiktighetsskäl har hon väntat med att spela sedan dess. Hon var uttagen i landslaget i samband med VM-kvalet senast, men spelade aldrig. 

Men nu närmar sig 28-åringen comeback.

– Hon tränade i går och tränade extra i dag med alla möjliga olika sprints. Om allt tar sig över lördag och söndag så hoppas vi att hon är spelklar på måndag, säger Häckentränaren Robert Vilahamn inför toppmötet med Rosengård.

Lagkamraten och landslagskollegan Johanna Rytting Kaneryd välkomnar naturligtvis det beskedet.

– Hon har varit med och tränat nu och det betyder väldigt mycket för oss, så klart. Det är en viktig spelare och hon besitter många av de kvaliteter som vi behöver i vårt spelsätt. Är hon tillbaka på måndag så är det en jättebonus för oss, säger hon.

Pauline Hammarlund under BK Häckens träningsläger i spanska Marbella i februari.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Allt är okej”

Detsamma gäller Pauline Hammarlund som fick förra säsongen förstörd av en korsbandsskada bara några dagar efter att Häcken vunnit Svenska cupen i maj i fjol. Anfallsstjärnan har beskrivit vägen tillbaka som en mental berg- och dalbana.

Både Hammarlund och Rubensson missade Häckens fredagsmatch mot Kristianstad (3–1), men har fått positiva besked i sin rehabilitering och närmar sig nu matchspel.

– Vi gjorde MR (undersökning med magnetkamera) på båda i veckan för att säkerställa att allt är okej – och allt är okej. I Hammarlunds fall är det egentligen en annan skavank som gör att hon verkligen vill känna sig hundra-hundra när hon gör comeback. Förhoppningsvis tränar hon i helgen och kan vara med på bänken på måndag. Annars är det väldigt, väldigt nära, förklarar Robert Vilahamn.