Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftar: Sandviken tar platsen i elitettan

Sandviken möter Jitex Mölndal i premiären av elitettan.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Nu står det klart.

Sandvikens IF tackar ja till platsen i elitettan och spelar därmed i den näst högsta serien om fem veckor.

– Vi kommer in som en underdog – och det finns egentligen inget bättre, säger spelaren Sanna Signeul till Gefle Dagblad.

I onsdagskväll kom beskedet om att Kungsbacka drar sig ur elitettan efter ekonomiska bekymmer. De gjorde därmed LB07 och Assi sällskap som redan tidigare meddelat att de inte kommer till spel i år.

Kungsbackas plats gick då till Dösjöbro – som tackde nej. Näst på tur var bästa tvåa i division 1, Sandviken.

– Det är väldigt kort om tid så det är många saker som måste falla på plats. Men vi känner oss redo som förening och vet lite vad det innebär, så det är ganska många saker som vi har koll på, sa klubbchefen Anders Eriksson i går.

”Att spela i elitettan är något man växer in i”

Efter en dag av betänketid står det nu klart att klubben tackar ja till platsen och spelar i elitettan nästa år.

– Vi var helt eniga. Alla fick säga vad de tyckte – och alla tyckte att det här skulle bli skitkul, säger spelaren Sanna Signeul till Gefle Dagblad.

Signeul har erfarenhet av att spela i elitettan sedan tidigare, då med Ljusdal.

– Att spela i elitettan är något man växer in i – och växer som spelare. Jag ser inga risker med det här. Vi kommer in som en underdog – och det finns egentligen inget bättre, säger hon till tidningen.

Sandviken ställs mot Jitex Mölndal den 4 april i premiären. Redan i helgen möter de elitettanmotstånd i form av Hammarby i en träningsmatch.