Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bea Sprung målskytt när Rosengård vann mot BP

Bea Sprung gav Rosengård ledningen i den 20 minuten.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sprung firar efter säsongens första mål.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Renée Slegers har berömt Sprung för sitt presspel. Det fick BP uppleva i säsongspremiären.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mimmi Larsson satte säkert slutresultatet 2–0 på en retur efter Schough träffat stolpen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bea Sprung gjorde succé direkt i sin nya roll som central anfallare. I 2–0 segern mot BP gjorde hon FC Rosengårds första mål för säsongen. 

– Det var skönt att göra mål och att vi kunde vinna den här matchen, säger Bea Sprung.

17–åriga mittfältaren Bea Sprung gjorde sin första allsvenska match som central anfallare i Rosengårds tremannaanfall – och levererade direkt. I 20 minuten gav hon Rosengård ledningen mot allsvenska nykomlingen BP med ett säkert skott – efter att ha fått bollen från Ria Öling. 

– Det var skönt att göra mål och att vi kunde vinna den här matchen, det var kanske inte vår bästa match men vi vinner, sa Bea Sprung efter matchen. 

Skadedrabbade Rosengård har fått testa många spelare i ovana positioner under försäsongen – och Sprung har fått klä en ny roll som anfallare. Det blev en timmes spel och ett mål innan hon byttes ut mot Kullashi.

– Jag är ju mittfältare, jag har egentligen inte spelat forward förrän förra veckan, men jag är glad att få spela och då spelar det egentligen ingen roll var på planen det är, säger hon

Tränare Renee Slegers var nöjd över hennes insats – hon föredrar egentligen henne som central mittfältare – men menar att man gärna kan tänka utanför boxen när det kommer till positioner. 

– Hon är mångsidig som spelare, när hon spelar i den rollen ska hon spela med sina styrkor och hon gör målet för oss och är väldigt lojal i det vi vill av henne, så det var bra jobbat, säger hon. 

Caroline Seger kritisk över insatsen

Det var en match där Rosengård för det mesta ägde spelet. Men motståndarlaget försvarade sig väl – och Rosengård hade svårt att vara riktigt vassa i offensiven. Caroline Seger var efter matchen kritisk över lagets insats. 

– Jag tycker vi har för korta anfall, vi börjar bra fram till vi gör 1–0 egentligen, sen har vi några indianare. Vi bjuder in de i matchen så att de känner att de är med fortfarande, sen tycker jag att det är för mycket slarviga passningar och dåligt tempo på bollen, säger hon.

Precis innan Mimmi Larsson utökade Rosengårds ledning – med en retur på ett skott från Schough som gick i stolpen – var BP nära ett kvitteringsmål.

– Så länge det är 1–0 så är ju matchen levande och eftersom man släpper in motståndarna i matchen så känner de ju också att de har en chans och då blir det ju sådana här halvchanser som vi bjuder upp till, så vi har bara oss själva att skylla, säger Seger.

Hon tror att många matchbilder under året kommer vara på detta vis och menar att laget måste bli bättre på att hantera låga försvar och parkerade bussar. 

– Jag tror alla lag mer eller mindre kommer vara väldigt duktiga på att försvara och kämpa så länge de känner att de är med i matchen och så har det ju varit under många år så det gäller för oss att hitta lösningar och vara bättre än motståndarna.

Čanković saknades

Matchen slutade 2–0 till Rosengård. I nästa match väntar Vittsjö på bortaplan. 

– Vittsjö borta är alltid en svår match, vi kommer spela på gräs och det är alltid en faktor som spelar in, Vittsjö har en identitet och de är väldigt starka i det de gör så det kommer bli en tuff match, säger Renée Slegers. 

Den offensiva stjärnan Čanković är fortfarande skadad och saknades i hemmapremiären. Rutinerade mittbacken Berglund hade också skadekänningar och satt på bänken hela matchen – i stället fick 18–åriga Athina Persson Lundgren chansen från start.

Tv: Svenska fans laddar upp inför landskampen mot Polen