Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Asllani slumpas till PSG för fyndpris

Publicerad

En strulig förhandling med två parter som inte kom överens.

Kvällsposten kan i dag avslöja att Kristianstad bara fick 95 000 kronor för Kosovare Asllani.

- Kristianstad var inte jättesuget på att släppa mig.

Kristianstads storstjärna Kosovare Asllani sätter sig i dag på planet till Paris för att genomgå läkarundersökning och skriva på ett tvåårskontrakt för Zlatan Ibrahimovics klubb.

Men det har varit en stressig­ vecka för 23-åringen.

Enligt uppgift till Kvällsposten var PSG bara berett att lägga 50 000 kronor, men Kristianstad ville ha mycket mer. Parterna såg länge ut att inte komma överens.

Kom inte överens

I går enades man om en prislapp på 95 000 kronor, men enligt uppgift var KDFF inte nöjda med uppgörelsen.

- Det har jag ingen aning om, men jag hade en månad kvar på kontraktet, så det är väl en rimlig summa, säger Kosovare Asllani.

KDFF har en ersättare i Lara Vidarsdottir som sannolikt startar i dag mot Göteborg.

- Kosovare är oerhört viktig, men nu är det nya tag för både henne och oss. För henne är det ett bra steg men vi kommer att sakna henne, säger KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir.

"Nya tag"

För Asllani börjar en ny resa i PSG.

- Det är en storsatsande klubb som vill bli ett av världens bästa lag. De har höga ambitioner och visade klart att de ville ha mig.

- Jag rådfrågade Lotta Schelin och Pia Sundhage. Lotta tyckte att jag skulle köra, hon tror att det kommer passa mig. Pia sa att man ska gå på sin egen känsla, säger Asllani.

Åsa Josefsson
Åsa Josefsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag