Foto: Robin Nordlund
 Foto: Robin Nordlund

Asllani om petningen: "Det känns så tungt"

Publicerad
Uppdaterad
Hon har varit given i landslaget de senaste åren och sommarens VM skulle bli höjdpunkten hittills i karriären.
Men bara en timme innan truppen presenterades stod det "Thomas Dennerby" i mobilens display - och då förstod hon.
- Jag är så besviken att jag inte hittar orden. VM är min största dröm och det känns så tungt att inte få vara med, säger 21-åringen.
Klockan är 17.45 på måndagseftermiddagen.
Några timmar tidigare tränade hon med klubblaget Linköping.
När träningen var slut tittade Kosovare Asllani på mobilen. Ett missat samtal – från Thomas Dennerby.
– Jag visste direkt att det var negativt när han hade ringt. Men jag trodde att han skulle ringa tidigare än så om jag inte kom med, säger Asllani som ringde upp och fick beskedet att hon petats från VM-truppen, en timme innan det blev officiellt på en presskonferens.
Känslan när du ser det missade samtalet?
– Besvikelse och tomhet. VM är min största dröm och det känns så tungt att inte få vara med.

Har förberett sig mentalt

– Jag har försökt att förbereda mig mentalt att chansen fanns att jag inte skulle komma
med. Men hur ska man egentligen förbereda sig för en sån här grej?
Kosovare Asllani har alltid nära till skratt. Men under samtalet är tårarna inte långt borta. Asllani har svårt att sätta ord på känslorna.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga just nu. Jag är så besviken så jag hittar liksom inte orden.
I januari ådrog Asllani sig en bristning i baksida lår i en landskamp mot Kanada.
En skada hon sedan slog upp en gång och fick kämpa för att ta sig tillbaka från – och för att hinna hitta formen till VM.
– Jag har verkligen kämpat för att komma tillbaka i så bra form som möjligt. Jag har gjort allt och lite till. Tillbringat många extra timmar i gymmet och löptränat. Allt för att kunna vara med i VM.
– Men sen är det inte mitt beslut.

Pratar inte med andra media

Mer vill inte Kosovare Asllani säga just nu.
– Det tar nog ett tag att bearbeta det här innan jag kan prata om det ordentligt. Därför kommer jag inte göra några fler intervjuer på några dagar. Jag behöver vara för mig själv och tänka igenom det i lugn och ro, säger hon.
– Jag hoppas att folk kommer att respektera det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag