Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är ett ganska passande efternamn till en sån sak”

Caroline Seger blir vinnarkommunikatör för Svenska spel.
Foto: Alexander Donka / Alexander Donka
Caroline Seger.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Caroline Seger har ett nytt jobb.

Under ett år med både OS, Champions League och damallsvenskan ska hon också jobba som vinnarkommunikatör för Svenska spel.

I en intervju med SportExpressen berättar landslagets lagkapten bland annat om det nya jobbet och ger sin syn på kaoset i Göteborg FC.

– Så oplanerat och dålig information både utåt sett och till spelarna. Det kunde man definitivt ha hanterat snyggare, säger Caroline Seger.

2020 blev inte ett år som särskilt många hade tänkt sig och inte heller för FC Rosengård blev säsongen som man ville. Laget blev av med titeln som svenska mästare när man slutade sju poäng bakom Göteborg FC.

Nu är Caroline Seger och hennes Rosengård ute efter revansch.

– Jättemycket. Det finns ju otroligt mycket mer att hämta från den här gruppen och vi har fått några nyförvärv som är otroligt hungriga och sugna på att hjälpa till att ta tillbaka förstaplatsen, säger Seger.

Hårda konstgräsplaner är ett vanligt fenomen under försäsongen i Sverige men i Malmö är det lättare att komma i gång.

– Vi har haft ganska milda temperaturer här, det har inte varit så farligt för vår del. Det är skönt att vara i gång, det känns som att det kommer bli ett bra år med tanke på hur förra året såg ut.

Caroline Seger kritiserar Göteborg FC

Den stora snackisen under vinteruppehållet har varit de svenska mästarna Göteborg FC. Beskedet att man skulle lägga ner sin verksamhet kom som en blixt från klar himmel från ordföranden Peter Bronsman men förra veckan blev det till sist klart att BK Häcken tar över klubben.

Caroline Seger tycker att affären borde ha skötts bättre.

– Det är först och främst tråkigt för alla tjejer att det som hände hände på det sättet. Så oplanerat och dålig information både utåt sett och till spelarna. Det kunde man definitivt ha hanterat snyggare, säger Seger.

– Sen är jag jätteglad att Häcken tog över så att de kunde fortsätta sina kontrakt och ha en trygghet i sin framtid också. Jag tror Häcken är en perfekt klubb för dem att vara i. Det blir väldigt intressant och det hade varit tråkigt eftersom det är dem man vill jaga i år.

Något annat som Seger jagar i år är OS-medaljer – om mästerskapet blir av.

– Först och främst måste man kunna säkra det för alla inblandade. Att det går rätt till och på ett säkert sätt, att vi kan åka dit och känna trygghet, att man inte bara gör det för allt som styr resten av världen som kallas pengar, säger Seger.

– Det är viktigt att det går rätt till och jag hoppas innerligt för alla idrottsutövare och alla runtomkring att det kan bli av men det är svårt att veta som världen ser ut just nu. Men jag tror att ett OS skulle göra så mycket. Man vet ju själv, ett mästerskap lyfter ju. Om inget annat blir det liksom ljusare tider om man får sitta och titta på ett mästerskap och följa allt som händer.

Ni tog brons i VM 2019. Hur mycket skiljer sig laget ni har nu?

– Det är klart det är svårt att säga hur vi kommer se ut när vi åker i väg. Det är många spelare som jag tror kommer vara med från VM och några som kommer sticka upp. Det vi har byggt upp de här åren med Magnus (Wikman) och Peter (Gerhardsson) är något som har visat sig ge resultat, så vi kan definitivt vara med och ta medalj igen om allt vill sig väl.

Blir vinnarkommunikatör för Svenska spel

Innan kampen om medaljer startar både i damallsvenskan och OS väntar ett helt nytt uppdrag för Caroline Seger. Hon har nu tagit sig an samma uppdrag som stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson hade i somras: nämligen vinnarkommunikatör för Svenska spel.

– Jag fick förfrågan av Svenska spel och landslaget och tyckte det lät väldigt spännande, berättar Seger.

Hon ska alltså ringa upp personer som vunnit och tala om det för dem.

Hur ska det bli?

– Om jag ändå visste det. Det ska bli otroligt roligt hoppas jag. Jag får ju ändå ringa och berätta väldigt positiva nyheter. Det får man ju inte nog av att göra, så för mig känns det väldigt kul att få göra till glada vinnare.

Kan det bli någon ordvits med ditt namn i någon kampanj?

– Haha, det tror jag säkert att ni kommer få se både en och två gånger. Det är ett ganska passande efternamn till just en sån här sak. Det passar bra i det här sammanhanget. Det kommer inte vara något att förlora, det kommer bara vara seger hela tiden. Det blir perfekt.

Hon tror att det blir mycket improvisation i samtalen. 

– Jag tror man får känna av vilka människor man stöter på i ett samtal och jag är väldigt bra på att prata. Det är nog en positiv grej men det kan vara negativt ibland att det blir för mycket. Jag får känna av hur mycket personen vill prata med mig så jag inte babblar på alldeles för länge.