Antonia Göransson är klar för Serie A-laget Fiorentina. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNAntonia Göransson är klar för Serie A-laget Fiorentina. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Antonia Göransson är klar för Serie A-laget Fiorentina. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / © BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / © BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / © BILDBYRÅN
Antonia Göransson under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Hammarby och Vittsjö den 11 juli 2015. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNAntonia Göransson under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Hammarby och Vittsjö den 11 juli 2015. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Antonia Göransson under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Hammarby och Vittsjö den 11 juli 2015. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Antonia Göransson är klar för Fiorentina

Publicerad

Här är Antonia Göranssons nya klubb. SportExpressen kan avslöja att den före detta landslagsspelaren lämnar Kolbotn för spel i italienska Serie A-laget Fiorentina.

Kontraktet är skrivet på två år.

Det var i november 2015 som svenska mittfältaren Antonia Göransson, med 50 landskamper i bagaget, tog beslutet att lämna Vittsjö i damallsvenskan för spel i National Women's Soccer League (NWSL) och Seattle Reign. Planen var att ansluta i mars 2016 för att sedan debutera i ligan i april.

Men den korta tiden i USA blev aldrig som hon hade tänkt sig.

Fick en nystart i Mallbackens IF

Två veckor innan avresan fick hon beskedet av läkarna att hon led av sjukdomen diabetes typ 1. Väl på plats drabbades hon av migrän – trots att hon aldrig haft det förut. Efter den första träningen med laget insåg hon det inte skulle fungera.

Dagen efteråt beslutade hon sig att resa hem. Göransson återvände sedan till Sverige och damallsvenskan för en nystart. Valet föll till slut på Mallbackens IF. 

Antonia Göransson fick ordning på hälsan och ny fart på fotbollskarriären. Den gångna säsongen fick hon spela 16 matcher för Mallbacken, tio från start, och hon lyckades dessutom med att göra tre mål.

Klar för ny klubb

Därefter bar det vidare till norska Kolbotn där hon spelat kontinuerligt under våren. Det fina spelet på fotbollsplanen har fått flera klubbar att visa intresse för Göransson. 

Nu kan SportExpressen avslöja att den landslagsmeriterade mittfältaren lämnar norska Kolbotn.

Antonia Göransson är nämligen klar för spel i Italien och Fiorentina. Kontraktet med den italienska klubben sträcker sig över två år. Övergången väntas bli officiell under de närmsta dagarna.

Fiorentina vann Serie A den gångna säsongen och kommer därmed att spela Champions League-fotboll i år. I laget finns sedan tidigare målvakten Stéphanie Öhrström. 

Göransson vann brons med Sverige i VM under 2011.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag