Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Antonia Göransson är klar för Fiorentina

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Antonia Göransson är klar för Serie A-laget Fiorentina.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / © BILDBYRÅN
Antonia Göransson under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Hammarby och Vittsjö den 11 juli 2015.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Här är Antonia Göranssons nya klubb. SportExpressen kan avslöja att den före detta landslagsspelaren lämnar Kolbotn för spel i italienska Serie A-laget Fiorentina.

Kontraktet är skrivet på två år.

Det var i november 2015 som svenska mittfältaren Antonia Göransson, med 50 landskamper i bagaget, tog beslutet att lämna Vittsjö i damallsvenskan för spel i National Women's Soccer League (NWSL) och Seattle Reign. Planen var att ansluta i mars 2016 för att sedan debutera i ligan i april.

Men den korta tiden i USA blev aldrig som hon hade tänkt sig.

Fick en nystart i Mallbackens IF

Två veckor innan avresan fick hon beskedet av läkarna att hon led av sjukdomen diabetes typ 1. Väl på plats drabbades hon av migrän – trots att hon aldrig haft det förut. Efter den första träningen med laget insåg hon det inte skulle fungera.

Dagen efteråt beslutade hon sig att resa hem. Göransson återvände sedan till Sverige och damallsvenskan för en nystart. Valet föll till slut på Mallbackens IF. 

Antonia Göransson fick ordning på hälsan och ny fart på fotbollskarriären. Den gångna säsongen fick hon spela 16 matcher för Mallbacken, tio från start, och hon lyckades dessutom med att göra tre mål.

Klar för ny klubb

Därefter bar det vidare till norska Kolbotn där hon spelat kontinuerligt under våren. Det fina spelet på fotbollsplanen har fått flera klubbar att visa intresse för Göransson. 

Nu kan SportExpressen avslöja att den landslagsmeriterade mittfältaren lämnar norska Kolbotn.

Antonia Göransson är nämligen klar för spel i Italien och Fiorentina. Kontraktet med den italienska klubben sträcker sig över två år. Övergången väntas bli officiell under de närmsta dagarna.

Fiorentina vann Serie A den gångna säsongen och kommer därmed att spela Champions League-fotboll i år. I laget finns sedan tidigare målvakten Stéphanie Öhrström. 

Göransson vann brons med Sverige i VM under 2011.