NOBBAD igen. Johanna Almgren börjar bli van. Hon petades i sista stund ur OS-truppen 2008 och EM-diton 2009. Nu, inför sommaren VM i Tyskland, hände det igen. Men Johanna Almgren tänker vara beredd om någon blir skadad. I OS 2008 blev hon inkallad som ersättare för skadade Hanna Ljungberg. Foto: Bildbyrån
NOBBAD igen. Johanna Almgren börjar bli van. Hon petades i sista stund ur OS-truppen 2008 och EM-diton 2009. Nu, inför sommaren VM i Tyskland, hände det igen. Men Johanna Almgren tänker vara beredd om någon blir skadad. I OS 2008 blev hon inkallad som ersättare för skadade Hanna Ljungberg. Foto: Bildbyrån

Almgren petad igen: "Oerhört besviken"

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Ingen Johanna Almgren, 27, i VM-truppen.
Men trots att det är läge för en ilsken attack mot förbundskapteten Thomas Dennerby, blir det inte så.
- Jag önskar dem som kom med lycka till, säger Johanna. Men självklart är jag fruktansvärt besviken. Jag känner mig i så bra form och tycker jag spelat bra i år.
TV-sportens expertkommentator Frida Östberg säger:
- Jag hade nog trott att Johanna Almgren skulle komma med. Hon är en offensiv mittfältare som kan göra det där lilla extra som kantspelare.
Almgren själv vill däremot inte kritisera den trupp som Dennerby tagit ut.
- Jag är glad för dem som blivit uttagna, säger hon. Det blir ett härligt äventyr för dem.
- Jag tycker att jag borde varit med och är oerhört besviken över att jag inte är det. Men jag är beredd om det blir något återbud. Men det är så tråkigt att jag inte kommer med nu när jag känner att jag är i den bästa form jag haft på flera år.

Kan kallas in som reserv

Landslaget reser till Tyskland den 20 juni. Skulle det bli några skador i truppen innan dess, om till exempel Josefine Öqvist inte lyckas ta sig tillbaka efter sin operation, är det just Almgren och Kosovare Asslani som ligger närmast till hands att kallas in. Även Marina Pettersson, KIF Örebro och Malin Levenstad, LdB Malmö, kan komma i fråga.

Har varit med om det förr

Johanna Almgren visar prov på lite galghumor när GT når henne på måndagskvällen.
- Jag kan det här nu, flinar hon. Jag är van vid att falla på målsnöret. Jag gjorde det inför OS 2008 (fick sedan ersätta skadade Hanna Ljungberg) och EM 2009, säger hon.
Men den som tror Johanna deppade hemma i lägenheten i går kväll, bakom nedrullade gardiner och med näsdukar och pojkvännen som tröst och sällskap, tror fel.
- Jag har just sett Qviding mot Brage i superettan, säger hon.
Är det så illa?
- Nä, haha. Jag känner en kille i Brage...
Johanna Almgren har en karriär kantad av svåra knäskador. Hon slog igenom 2004 när hon kom till FC Göteborg från Bälinge. Hon fick GT:s Kristallkulan 2005, priset till Västsveriges bästa fotbollsspelare.

Tänker i nte gräva ner sig

- Jag älskar fotboll. Det är det roligaste som finns. Trots skador och motgångar kommer jag inte att gräva ner mig och bli knäckt.
Blir du inte förbannad när du blir petad i sista stund ännu en gång?
- Jag tror fortfarande det finns en möjlighet att få komma med till Tyskland. Jag hoppas så klart inte att någon blir skadad, men om det blir så är jag beredd.

Stöd av GT:s krönikör

GT:s krönikör Tomas Pettersson menar att Dennerby är feg som petar dig och Asllani. Kommentar?
- Roligt förstås att folk som kan damfotboll tycker att jag är bra. Men jag vill inte kritisera någon av tjejerna som får åka till Tyskland.
På Facebook skrev Johanna Almgren i går:
"Titta inte bakåt , se framåt. Precis det ska jag göra, inte i dag - men i morgon börjar resten av mitt liv!"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag