Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK har gjort klart med ny tränare

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

För två veckor sedan blev AIK klart för damallsvenskan 2021. 

Nu står det klart att de kommer att ledas av Maiju Ruotsalainen där. 

– Det känns jättebra att få börja arbeta i AIK, säger hon till klubbens hemsida

AIK åkte ur damallsvenskan 2015 och har spelat i Elitettan sedan dess, men nu är laget tillbaka i högsta serien. Det blev klart den 24 oktober efter att laget besegrat Bollstanäs med 5-1. 

Nu är det klart att AIK kommer att ledas av finländskan Maiju Ruotsalainen i damallsvenskan. 36-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. 

– Jag har under hösten tagit fram en kravbild som speglar den långsiktiga strategin som vi har för vårt damlag. Jag kan med glädje konstatera att Maiju uppfyller den kravbilden på ett väldigt bra sätt, säger AIK Fotbolls sportchef Anne Mäkinen.

Maiju Ruotsalainen ny tränare i AIK

Ruotsalainen, som förutom en framgångsrik spelarkarriär även basat för det finska landslaget, ser fram emot att börja arbeta i AIK. 

– AIK har gjort ett fantastiskt jobb i Elitettan och spelar därför i damallsvenskan nästa år. Vi måste nu fortsätta jobba hårt för att visa att vi kan tävla på en högre nivå vilket kräver ett stort engagemang från oss alla samt en förståelse över vad som krävs för att spela i den högsta ligan, säger hon.