Sandro Wagner Foto: SOEREN STACHE / AP TT NYHETSBYRÅNSandro Wagner Foto: SOEREN STACHE / AP TT NYHETSBYRÅN
Sandro Wagner Foto: SOEREN STACHE / AP TT NYHETSBYRÅN
Sandro Wagner på tyska landslagets träning. Foto: MARC SCHUELER / IMAGO/SCHÜLER IMAGO SPORTFOTODIENSTSandro Wagner på tyska landslagets träning. Foto: MARC SCHUELER / IMAGO/SCHÜLER IMAGO SPORTFOTODIENST
Sandro Wagner på tyska landslagets träning. Foto: MARC SCHUELER / IMAGO/SCHÜLER IMAGO SPORTFOTODIENST
Zlatan Ibrahimovic Foto: / EPA TT NYHETSBYRÅNZlatan Ibrahimovic Foto: / EPA TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic Foto: / EPA TT NYHETSBYRÅN

"Då får man ofta kritik – om man inte heter Zlatan"

Publicerad

194 centimeter långa Sandro Wagner har fått sitt genombrott i Bundesliga i år. 

Nu är han en av två anfallare i den tyska truppen till Confederations cup, men älskas av långt i från alla i hemlandet. 

– Långa spelare som inte heter Zlatan Ibrahimovic får ofta kritik och delar opinionen, säger Tyskland general manager Oliver Bierhoff till AP

Samtidigt som Sveriges blickar är fästa på Polen för U21-EM så kör Confederations cup, eller för-VM som det ibland kallas, i gång i Ryssland. 

Tyskland är ett av de medverkande landslagen och de ställer upp med en betydligt mindre namnkunnigt anfallsuppsättning än vad fotbollspubliken är van vid. RB Leipzigs Timo Werner och Hoffenheims Sandro Wagner. 

Wagner fick ett sent genombrott

29-åriga Wagner har i många år hoppat runt bland en rad olika klubbar i Bundesliga innan det lossnade i Darmstadt förra säsongen. Då värvades han till Hoffenheim och med sina 11 mål hjälpte han dem att ta en plats i Champions League till nästa säsong. 

Den långa och kraftfulla anfallaren är dock inte en favorit i hemlandet. Wagner är känd för kaxiga uttalanden och uttagningen av honom har lett till viss kritik. 

Gjorde hattrick i tävlingsdebuten

Men Tyskland general manager Oliver Bierhoff tar lätt på kritiken och säger att Wagner har kvalitéer som det tyska landslaget behöver. 

– Han är bra på att hålla i bollen och är duktig i försvarsspelet. Han är en typ av spelare som vi inte har haft så många av de senaste åren, säger han till AP

Wagner gjorde A-landslagsdebut för Tyskland mot Danmark i en träningsmatch nyligen. Han följde upp det med att göra hattrick mot blåbärsnationen San Marino i den efterföljande VM-kvalmatchen. Wagner hoppas nu att Confederations cup ska ge honom en biljett till VM i Ryssland nästa sommar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag