Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cristiano Ronaldo visar upp lyxköpet

Cristiano Ronaldo i Juventus Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Ronaldo med partnern Georgina Rodriguez Foto: JAVIER LIZON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo uppgavs ha köpt världens dyraste bil. 

Nu har Juventus-stjärnan slagit till på en ny lyxbil, och visar upp köpet på Instagram.

Att Cristiano Ronaldo, precis som många andra fotbollsstjärnor, gillar sportbilar är ingen större hemlighet. Den portugisiske stjärnan har tidigare visat upp vrålåk som en Rolls-Royce Phantom, en Ferrari 599 GTO och flera Bentley Continental. 

Tidigare i år meddelade den franska biltillverkaren Bugatti att man tillverkat en jubileumsbil, La Voiture Noire, i ett exemplar och att den exklusiva utgåvan sålts för 117 miljoner kronor. 

Kort senare uppgav spanska Marca att det var Cristiano Ronaldo som köpt bilen, uppgifter som dock dementerades av en av stjärnans representanter.  

Nu står det i alla fall klart att 34-åringens redan välfyllda garage fått tillökning. På sitt Instagram-konto visar Ronaldo upp sitt senaste lyxbilsköp: En McLaren Senna för nära tio miljoner kronor. 

Cristiano Ronaldo visar upp lyxbilen

Bilen har en kapacitet på 789 hästkrafter och går från noll till hundra kilometer i timmen på 2,8 sekunder. 

Modellen får toppbetyg i brittiska Car Magazine, som beskriver bilen som ”ultimat för att köra på bana”.

”Det är helt tillåtet att köra den på vägar, och byggd för att ta sig över farthinder och in i parkeringsplatser, men bilens naturliga hemvist är en racerbana”. 

https://www.instagram.com/p/Bx2IXW2oxtg/

Hälsade på Hamilton

Ronaldos besked kom bara någon dag efter att han hälsat på Lewis Hamilton i samband med Monacos GP. Den brittiske föraren kör för Mercedes, och konkurrerar med just McLaren i formel 1.

Cristiano Ronaldo blev nyligen italiensk mästare med sitt Juventus och är fortsatt under utredning med anledning av de våldtäktsanklagelser som riktades mot honom i höstas. I somras dömdes han till ett villkorligt fängelsestraff och böter på 190 miljoner kronor för skattebrott i Spanien.