Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Christian Atsu hittad vid liv i rasmassorna

Se minidokumentären om jordbävningarna: ”Vi behöver hjälp”.
Foto: RICHARD SELLERS / STELLA PICTURES / PA
Foto: MI News/NurPhoto/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN
Byggnaden där Christian Atsu hittades.
Foto: Ajansspor/Twitter

Christian Atsu begravdes i rasmassorna efter måndagens jordbävning i Turkiet.

Den tidigare Premier League-spelaren uppgavs ha hittats vid liv och förts till sjukhus, bekräftade Hatayspor för turkisk media.


Den 18 februari meddelar Christian Atsus manager att Atsu hittats död i rasmassorna.

Atsu är en av tusentals människor som drabbats av den kraftiga jordbävningen i södra Turkiet.

Bara timmar efter Hatayspors 1-0-seger begravdes den tidigare Chelsea- och Newcastle-spelaren Christian Atsu i rasmassorna.

Under måndagskvällen kom glädjande uppgifter. The Guardian rapporterade att 31-åringen hittats vid liv och förts till sjukhus med skador på sin högra fot och andningssvårigheter. Uppgifter som först inte bekräftades av klubben.

Under tisdagsmorgonen uppgav Hatayspors talesperson Mustafa Özat att Christian Atsu är vid liv.

– Jag hade precis ett möte till. Christian Atsu fördes till sjukhus med skador, säger han, enligt turkiska journalisten Yağız Sabuncuoğlu.

Bilder från platsen visar hur räddningspersonal söker efter försvunna personer i mörkret vid huset där Atsu befann sig.

Atsu kom till den turkiska klubben i somras och har tidigare spelat i Premier League-klubbarna Chelsea och Newcastle. Han har gjort 60 landskampar för Ghana.

Uppdatering 18/2: Christian Atsus manager Murat Uzunmehmet bekräftar den 18 februari för nyhetsbyrån DHA att Atsu hittats död i rasmassorna.

JORDBÄVNINGEN I TURKIET – DET VET VI

■ En jordbävning med magnitud 7,8 har ägt rum 33 kilometer utanför Gaziantep i sydöstra Turkiet och 26 kilometer från staden Nurdagi. Skalvet skedde klockan 02.17 svensk tid – 04.17 turkisk tid – natten till måndag.


■ Över 5000 personer har dött i hårt drabbade Turkiet och Syrien enligt lokala myndigheter. Hundratals är skadade och sitter fast under rasmassorna. Även Libanon, Jordanien, Israel och Cypern har känt av skalvet.


■ Turkiet har begärt akuthjälp från EU har aktiverat sin mekanism för civilskydd. USA har utlovat hjälp och har aktiverat USAID, den federala myndigheten för utrikeshjälp. Fler länder uppges ha hjälpinsatser på väg.


■ UD har ingen information om drabbade svenskar, enligt presstjänsten. Däremot är ett 10-tal skrivna i drabbade områden. UD räknar också med att 100-200 svenskar befinner sig där.


■ Vid 11.24 svensk tid kommer rapporter om ett stort efterskalv med en magnutid på 7,7, enligt seismologicentrum EMSC. Det nya skalvet uppges ha inträffar cirka 10 mil nordost om det första epicentrum. Ett större efterskalv inträffade också elva minuter efter huvudskalvet, med en magnitud på 6,7.

Sänder live i Turkiet – då kollapsar huset

En tv-sändning i Malatya, Turkiet, fångade ett av måndagens efterskalv på film.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.