Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chocken i natt – han lämnar Spanien i tårar

12 länder delar på fotbolls-EM 2020. Så här funkar det.
Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Dramatiska scener bakom kulisserna i det spanska landslaget. 

Robert Moreno ska ha fått beskedet att han får lämna sin roll som förbundskapten – och tagit ett tårfyllt farväl av spelarna. 

Den tidigare förbundskaptenen Luis Enrique ska enligt Cope ta över. 

Spanien avslutade EM-kvalet med en storseger mot Rumänien. Det spanska landslaget blev som bekant klara för sommarens slutspel i och med 1-1 mot Sverige på Friends arena tidigare i höst. 

Enligt Marca ska känslosamma scener ha utspelat sig i omklädningsrummet efter matchen. Förbundskaptenen Robert Moreno ska ha fått beskedet av det spanska förbundet att han får lämna sin roll, och efter segern mot Rumänien ska han ha tagit ett tårfyllt avsked av sina spelare. Även spelarna ska ha reagerat starkt på Morenos besked. 

Luis Enrique tillbaka i Spanien

Måndagskvällens presskonferens med Moreno ställdes in, och det spanska förbundet utlyste en ny på tisdagen. Där menar den spanska radiokanalen Cope att förbundet kommer offentliggöra Morenos avsked – samtidigt som de välkomnar tillbaka den tidigare förbundskaptenen Luis Enrique. Det är oklart om Moreno kommer att ha någon roll i det spanska landslaget framöver.  

Enrique lämnade det spanska landslaget i somras på grund av privata skäl. Kort senare stod det klart att hans familj drabbats av en stor tragedi – nioåriga dottern Xana hade gått bort i cancer. 

Janne Andersson om Luis Enrique inför EM-kvalet mot Spanien.