”Chippens” skräck: ”Det värsta jag känt”

”Chippen” gjorde 80 landskamper för Sverige.
Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN
Steve Irwin dog när han blev stucken av en stingrocka.
Foto: NC1 / ALL OVER PRESS WENN
Christian Wilhelmsson får hålla armen kyld.
Foto: Privat

Christian Wilhelmsson var med om en skräckupplevelse.

Den tidigare landslagsstjärnan fick läggas in på sjukhus efter att ha blivit stucken av en stingrocka.

– Giftet var enormt smärtsamt. Det var det värsta jag någonsin känt och det gick upp i hela armen, säger ”Chippen” Wilhelmsson.

Den berömde naturexperten och tv-profilen Steve Irwin dog 2006 när han blev stucken i bröstet av en stingrocka.

En som fick stifta bekantskap med samma djur när han var ute och fiskade i närheten av hemmet i Dubai var Christian ”Chippen” Wilhelmsson.

Wilhelmsson, med 80 landskamper på meritlistan, fiskade upp en stingrocka som han försökte ta bort från kroken – men det skulle han inte ha gjort.

– Jag fick en stingrocka på kroken och skulle ta loss den när jag fick ett stick. Såret gjorde inte så ont i sig, det var giftet som var enormt smärtsamt. Det var det värsta jag någonsin känt och det gick upp i hela armen, berättar Wilhelmsson.

– Det är svansen som är giftig och blev som ett litet spjut. Den gick väl in en 5-6 centimeter i armen. Jag kände smärta direkt. Jag fattade inte riktigt vad som hände, den satt ju fast och jag fick slita loss den och då brände det det till så in i...

”Chippen” stucken av stingrocka

Christian Wilhelmsson berättar att han var förvirrad.

– Jag visste inte vad som hände. Jag trodde att jag hade fastnat med min fiskekrok i armen, den satt fast så hårt. Sedan visade det sig att det inte var det. Det var bara att åka till sjukhus och behandla. Så fick jag vara kvar där, efter allt dropp gjorde det fortfarande förbannat ont och jag sa att jag kanske behövde mer bedövning. Då fick jag vara kvar ett tag.

Fruktade du för ditt liv?

– Det gör jag väl i stort sett aldrig men min fru var rejält nervös och orolig. När man googlar det kommer det inga ”love stories”. Det blir lite extra drama om man försöker få information kring det.

”Får använda bete som de inte gillar”

Har du fått någon prognos?

– De sa att det kan ta upp till en vecka men det känns bättre i dag och jag tror att om två-tre dagar kommer det nog kännas betydligt bättre. Armen är fortfarande öm och svullen som bara den. Men det är inte så mycket smärta kvar.

Nu väntar en annan strategi när ”Chippen” ska fiska.

– Jag kommer säkert gå och fiska men jag kommer inte fiska stingrockor. Jag får använda bete som de inte gillar.

https://www.instagram.com/p/CL_LRWRl2E4/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.