Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chippen och Oksana köper egen ö i Sverige

Oksana och Christian Wilhelmsson. Foto: Thomas Engström / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Foto: Nils Petter Nilsson

Christian Vilhelmsson blir ägare till både öar och skog.

Landarealen är 63 hektar och vattenarealen 79 hektar.

"Taxeringsvärdet för skogsmarken är cirka 2,3 miljoner kronor", skriver nwt.se.

Fotbollsstjärnan Christian "Chippen" Vilhelmsson bor sedan karriären tog slut, i Dubai med sin fru Oksana och deras tre barn. Men nu söker sig familjen alltså delvis tillbaka till Sverige och köper skog i Karlstad. Om Chippen själv har några kopplingar till Karlstad är okänt, men frun Oksana som ursprungligen kommer från Ryssland växte upp i närheten.

 

"Priset för skogsfastigheten, som officiellt går under namnet Yngshyttan 1:384, är inte klart. Mäklaren Areal i Karlstad, som jobbade på uppdrag av Bergvik skog, föreslog i sin presentation av fastigheten prisidén tre miljoner kronor. Taxeringsvärdet för skogsmarken är cirka 2,3 miljoner kronor", skriver nwt.se.

 

Som ägare till skogsmarken får Chippen även tillgång till en extra ö. Förutom "Storön" får han även "Lillön". Den förstnämna har kulturstatus i och med de 13 gamla gruvor som finns på ön som inte har någon bebyggelse. Öarna ligger i sjön Yngen.

"Idag är Storön främst intressant för sin skogsmark. I mäklarens beskkrivning framgår det att det finns 61,7 hektar produktiv skogsmark på ön, med ett sammanlagt virkesförråd om cirka 13 300 skogskubikmeter", skrivet nwt.se.

 

Förutom ägandet får han både jakträtt i skogsområdet och fiskerätt i sjön Yngen inom fastighetens vattenområde.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!