Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chelsea upp i topp – vann i stormötet

Foto: JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: RICHARD MARTIN-ROBERTS FOR THE FA/SHUTT / RICHARD MARTIN-ROBERTS FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHU

Chelsea är ny serieledare i Women's Super League.

Svensklaget chockvände toppmötet med Manchester City på två minuter – och vann med 2–1.

Segern var Chelseas sjätte raka i ligaspelet.

Med endast en seger mot Manchester City på de tolv senaste försöken talade historiken knappast till Chelseas fördel inför söndagens toppmöte i den engelska högstaligan.

Och när skotskan Caroline Weir mycket behärskat bredsidade in gästernas ledningsmål med en volley på Kingsmeadow i London talade det mesta för ett nytt resultat i Citys smak.

Men Chelsea, med den svenska landslagsduon Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i försvarslinjen, ville annat – och lyckades vända.

1–1 satte den pålitlige målskytten Bethany England i den 79:e minuten efter att hon påpassligt nickat in en målvaktsretur från nära håll.

Och bara två minuter senare small det igen.

En mindre lyckad utboxning från Manchester Citys målvakt Ellie Roebuck gav England läge att skjuta – och precis framför mållinjen lyckades norska högerbacken Maren Mjelde styra in anfallarens avslut i nätmaskorna.

Trots en tung slutforcering från bortalaget höll Chelsea undan, vann med 2–1 och går därmed upp i serieledning. Sjätte raka segern innebär att Londonlaget går förbi både förra säsongens mästare Arsenal och just Manchester City på andra- respektive tredjeplatsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.